Ambtenaars ‘De Pittige Pittempunchers’ leggen samen 1.500 kilometer af voor het klimaat

'De Pittige Pittempunchers' werden als echte flandriens ontvangen op de parking van de sporthal.
Sam Vanacker 'De Pittige Pittempunchers' werden als echte flandriens ontvangen op de parking van de sporthal.
Dikketruiendag staat dit jaar in het teken van de fiets en dat is de ambtenaars van Pittem niet ontgaan. Ze schreven zich in voor de actie als klimaatpeloton ‘De Pittige Pittempunchers’ en engageerden zich daarmee om zoveel mogelijk de fiets te nemen voor het woon-werkverkeer.

Doelstelling was een klimaatronde van minstens vijfhonderd kilometer te fietsen tussen 17 januari en 12 februari. Met 1.500 kilometer zijn de fietsende ambtenaars daar ruimschoots in geslaagd. Reden genoeg om de Pittemse klimaatflandriens dinsdagochtend in stijl te ontvangen, met een heuse aankomstboog op de parking van de sporthal. De actie werd afgesloten met een podiumceremonie voor de fietsers die het grootste steentje hebben bijgedragen. Absolute winnaar werd bibliothecaris Patrick Vanden Berghe. Hij woont in Oostkamp en fietst dagelijks heen en terug naar Pittem, goed voor 560 kilometer tijdens de actieperiode. De tweede en derde plaats gingen naar Jitser De Deyne en Johan Tack.

Het gemeentepersoneel van Pittem deed mee aan de actie voor Dikketruiendag als 'De Pittige Pittempunchers'. Er was zelfs een podiumceremonie voor de fietsers die de meeste kilometers hadden afgelegd.
Sam Vanacker Het gemeentepersoneel van Pittem deed mee aan de actie voor Dikketruiendag als 'De Pittige Pittempunchers'. Er was zelfs een podiumceremonie voor de fietsers die de meeste kilometers hadden afgelegd.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.