Radiomaker verliest vijftig kilogram in vijftien maanden

Michel verloor meer dan een derde van zijn gewicht in amper één jaar tijd.
Mine Dalemans Michel verloor meer dan een derde van zijn gewicht in amper één jaar tijd.
Ruim een jaar geleden woog radiomaker Michel Vanderfeesten (36) nog 130 kilogram. Vandaag is hij 50 kilo kwijt, en staat de weegschaal op 80 kilogram. Hij gooide zijn leven om op het moment dat de dokter diabetes bij hem vaststelde. "Mijn kinderen zijn twee en vijf, die hebben hun papa nog even nodig." In zijn boek 'Mijn 35 vette jaren' vertelt hij alles over zijn stunt.

"Mijn gewicht heeft me heel mijn leven parten gespeeld", vertelt Michel. "Als kind was ik ziekelijk mager. Nadat ik een hormonenspuit kreeg, kwam ik enorm bij. In het derde studiejaar woog ik al 77 kilogram. In het vijfde studiejaar viel ik met hulp van een diëtiste 20 kilogram af."


Op het moment dat Michel alleen ging wonen, liep het opnieuw mis en kwam de Perenaar opnieuw flink bij. "Ik was 25 jaar, en de dokter waarschuwde me dat het niet goed zou aflopen als ik zo verder deed. Toch heb ik pas veel later de klik gemaakt. Er werd diabetes type 2 vastgesteld. Ik heb twee kinderen van twee en vijf jaar oud. Die hebben een papa nog wel even nodig." Gemotiveerd door het verdict van de dokter en de liefde voor zijn kinderen, viel Michel door gezonder te eten en meer te bewegen vijftig kilogram af.


"Vroeger was ik al moe als ik mijn veters moest binden. Nu ga ik elke avond een uur wandelen", vertelt Michel. "Dat mensen dankzij mijn verhaal gezonder leven en afvallen, is het grootste compliment wat ik kan krijgen."


Michel vertelt zijn verhaal in een boek: 'Mijn 35 vette jaren'. "Ik mik met het boek vooral op mannen. Voor hen zijn er weinig boeken. Lezen alleen is wel niet genoeg. Je moet het nog steeds zelf doén."


Het boek kost 19,90 euro en is te bestellen op www.vermageren.nu. (JBN)

Mine Dalemans
Michel voor.
Jesse Broekx Michel voor.