Michel Vanderfeesten wil Dino Radio 'on air' brengen

Michel Vanderfeesten, radiobaas van FM Goud, wil een tweede, aanvullend radiostation opstarten.
Foto Mine Dalemans Michel Vanderfeesten, radiobaas van FM Goud, wil een tweede, aanvullend radiostation opstarten.
FM Goud is nog maar net verhuisd naar Opitter of daar is radiobaas Michel Vanderfeesten al opnieuw met een plan. Hij wil namelijk een tweede, aanvullend radiostation opstarten op de FM-band in Noord-Limburg. "Als de radiozender erkend wordt, is Dino Radio straks te horen op liefst drie frequenties", aldus de Perenaar.

Vanderfeesten heeft samen met een enthousiaste ploeg vrijwilligers in de nieuwe erkenningsronde voor lokale radio's een aanvraag ingediend voor frequentiepakket 79. Binnen enkele weken wordt duidelijk of Dino Radio er mag komen. In dat geval is de radiozender te beluisteren vanuit Meeuwen-Gruitrode op FM 106.3, voor Peer en omgeving op FM 106.6 en voor regio Hechtel-Eksel op FM 107.3.


"FM Goud blijft ook gewoon bestaan zoals het nu is, Dino Radio is een bijkomend product", verduidelijkt Vanderfeesten. "Ook met FM Goud heb ik trouwens twee clusters aangevraagd, zodat we straks mogelijk ook in Lommel en Kinrooi te horen zijn."

Intensief gewerkt

Volgens Vanderfeesten werd er meer dan twee jaar intensief gewerkt aan Dino Radio.


"We zijn 'from scratch' begonnen en hebben het muzikale format continu bijgeschaafd tot wat het nu is: een prettige muziekmix met liedjes van de jaren vijftig tot het jaar 2000 die goed in het gehoor liggen. De focus ligt daarbij op de jaren '60 en '70. Met ook ieder uur minstens twee Nederlandstalige liedjes", aldus de radiobaas van FM Goud.

Nieuwsbulletins

Dino Radio moet het volgens hem het verschil maken door ook 'Lana' van Roy Orbison, 'Up into the Sky' van Sunny Side Up en 'Mooi om te zien' van Bart Kaëll te programmeren. Bovendien mikt hij met de zender ook op professionele nieuwsbulletins met nieuws uit heel Noord-Limburg en zendtijd voor verenigingen. Via www.dinoradio.be zal Dino Radio nog dit najaar starten. Voor de zomer van 2018 gaan - mits groen licht - de drie nieuwe frequenties 'on air'. (BVDH)