“Ik wil verderzetten waar papa mee begonnen is”

Jessica Vanhees (30) treedt bij SPeer in voetsporen van overleden vader

Rudi (links) en Jessica (rechts) Vanhees.
Familie Vanhees Rudi (links) en Jessica (rechts) Vanhees.
Op 2 maart dit jaar werd schepen Rudi Vanhees niet meer wakker. Niet alleen de lokale politiek, maar de hele stad was in rouw. Bovendien was het overlijden van boegbeeld Vanhees al het derde sterfgeval binnen sp.a Peer. Toch trekt de partij met goede moed naar zondag, met op de derde plaats Jessica Vanhees, ‘dochter van’.

Met een vader die sinds 2003 lid was van het schepencollege, ontkwam Jessica niet aan de politiek. “Aan de eettafel werd er al vaak over gesproken”, vertelt ze. “Mijn interesse is er altijd wel geweest en doorheen de jaren is die meer en meer gegroeid. Samen met papa ging ik ook mee naar allerlei evenementen in Peer.” Het is dus niet vreemd dat de partij na het overlijden van Rudi met zijn dochter ging praten. “Ik heb er zelfs niet lang over moeten nadenken. Papa speelde altijd met het idee dat ik in zijn voetsporen zou treden. Op deze manier kan ik hem trots maken. Mijn broer Sven doet trouwens hetzelfde in Bree: hij komt op bij BROS.” De jongere broer van Jessica staat er op de 23e plaats.

Papa speelde altijd met het idee dat ik in zijn voetsporen zou treden.

Jessica Vanhees

Jessica is moeder van twee kindjes en bediende bij De Voorzorg. Net als haar vader is ze betrokken bij voetbalploeg Peer SV en verder is ze lid van KVLV Peer. Ze is dus, zoals haar vader, iemand die graag onder de mensen komt. “Net als hem vind ik het fijn om gewoon eens gezellig met iemand een babbeltje te slaan. We zijn mensen die ons het welzijn van anderen aantrekken en graag een luisterend oor zijn”, maakt ze de vergelijking. Vanuit de omgeving van Jessica kreeg ze meteen veel positieve reacties. “Sommigen kenden mij al, anderen kenden enkel mijn vader. Allemaal wensten ze mij succes, ook over de partijgrenzen heen.”

Hopen op coalitie 

Vader Rudi haalde met sp.a twee zetels in 2012. Zelf kreeg hij 539 naamstemmen en een schepenambt. De partij trekt nu als SPeer naar de verkiezingen en Jessica heeft een duidelijke ambitie. “Ik wil voortzetten waar mijn vader mee begonnen is. Als partij willen we de goede verstandhouding met de Perenaren behouden en we hopen de volgende zes jaar opnieuw deel uit te maken van de coalitie.”

Het was een uitzonderlijke periode, met die drie sterfgevallen

Lijsttrekker Ellen Reumers

Lijsttrekker Ellen Reumers is vanzelfsprekend blij met de komst van Jessica. “Het was een uitzonderlijke periode, met die drie sterfgevallen. Als jonge politica (33) was het een hele uitdaging om een sterke lijst en dito programma samen te stellen. Het waren intensieve maanden, maar we wachten nu met een positief gevoel de resultaten af”, vertelt ze optimistisch.

Ellen Reumers, lijsttrekker van SPeer.
sp.a Peer Ellen Reumers, lijsttrekker van SPeer.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.