Oversteekplaats tussen campussen niet goed zichtbaar

De leerlingen van het Vesaliusinstituut in Oostende moeten geregeld pendelen tussen de twee campussen van de school. Ze moeten daarbij ook de Leffingestraat kruisen ter hoogte van de Easyfit. Het zicht op de oversteekplaats wordt daar echter gehinderd door de brug van de Koninginnelaan.

Het verkeer dat van het rondpunt met de Boogschutterstraat komt, kan amper zien of er iemand staat te wachten om over te steken. Dat veroorzaakt gevaarlijke situaties, want rond de middag steken daar honderden leerlingen dagelijks de straat over. De school bracht de stad al op de hoogte van de situatie. "Het is niet mogelijk om de oversteekplaats te verplaatsen, omdat er daar een doorsteek is naar de andere campus", zegt Katrien Vandaele van de stad Oostende, die benadrukt dat er wel andere maatregelen werden genomen. "Er werd een knipperlicht geplaatst, dat extra waarschuwt voor voetgangers en de snelheid werd beperkt tot 30 per uur. Er staat hier ook een bord om de automobilisten er op te wijzen als ze te snel rijden."

Het Vesaliusinstituut zelf waarschuwt alle leerlingen bij de start van het schooljaar. "De eerstejaars moeten bijna nooit veranderen van locatie, maar als ze toch moeten verplaatsen, gebeurt dat onder begeleiding van een leerkracht. Er is tot nu toe nog nooit een ongeval gebeurd, maar ik denk dat er toch meer kan gebeuren om de veiligheid te verhogen", zegt pedagogisch directeur Paul Vanden Busshe.

(LBB)

Het zebrapad in de Leffingestraat ligt verdoken achter de brug.
LBB Het zebrapad in de Leffingestraat ligt verdoken achter de brug.