Samenstellingen met 'dommel' en 'pelt' domineren lijst met mogelijke gemeentenamen

Neerpelt en Overpelt hebben een lijst vrijgegeven waarop alle unieke voorstellen voor de nieuwe naam van de fusiegemeente terug te vinden zijn. Inwoners konden een voorstel indienen via de website of het gemeentehuis. Er werden 801 voorstellen ingezonden, waarbij 206 unieke namen. Samenstellingen met 'dommel' en 'pelt' domineren de lijst.


De grote favoriet blijft de logische keuze voor 'Pelt'. 'Overneerpelt', 'Pelt city', 'Nieuw Pelt', 'Groot Pelt' en 'Pelty McPelt' zijn maar enkele bewerkingen die hiermee werden gemaakt. Ook 'Dommel', verwijzend naar de rivier die door beide gemeenten loopt, komt heel vaak terug. In Lindelhoeven pleit men dan weer voor 'Groot Linne', in Sint-Huibrechts-Lille vraagt men om de parochie in ere te herstellen door de nieuwe gemeente 'Groot Lille' te noemen. Creatievelingen lieten zich volledig gaan. Met 'Luxenpelt' hopen ze een belastingparadijs te creëren, Saint-Tropelt moet het toerisme in de gemeente stimuleren en het door Clouseau bezongen 'Swentibold' kan eindelijk een concrete locatie krijgen. 'Waspelt' klinkt dan weer gewoon grappig, maar zonder uitleg maakt het allicht niet zo veel kans.


Op zaterdag 7 oktober zal het aantal mogelijkheden door de volksjury herleid worden naar drie. Vervolgens mogen de inwoners stemmen op hun favoriet. Op zaterdag 4 november wordt duidelijk welke naam de fusiegemeente krijgt. (BVDH)