Man die 'room mate with benefits' hard aanpakt, vraagt vrijspraak

'Friends with benefits' is anno 2017 niets nieuws, maar een Overpeltenaar (52) ging in het najaar 2015 op zoek naar een 'renter with benefits'. Op Kapaza plaatste hij een advertentie voor een room mate, om de kosten van zijn woning te delen. "Toen hij na één dag ontdekte dat er een man bij zijn huurster op bezoek was, sloeg hij tilt en pakte hij de vrouw hard aan", aldus de procureur. Beklaagde vraagt de vrijspraak.

Die bewuste avond wilde de beklaagde de huurster vastnemen toen ze uit bad kwam. Heimelijk hoopte hij ook samen het bed te kunnen delen. Het verzoekje op Kapaza was dan ook alleen bedoeld voor vrouwen. "De man had de meest geschikte van drie kandidaten uitgekozen", aldus de procureur. Toen de vrouw één dag was ingetrokken bij de man, zocht hij toenadering via berichtjes. "Zo werkt het niet, ik moet je vertrouwen, nu ben je ineens ver weg", sms'te de man toen de vrouw wat langer wegbleef.


Toen de vriend van de vrouw in de woning belandde, werd de beklaagde razend en heeft hij zijn room mate achtervolgd, gewurgd, haar kleren kapot gescheurd en proberen te verkrachten. Zij kon via de garage vluchten naar de buren. Voor die feiten kreeg de man bij verstek reeds een celstraf van vijftien maanden. De Overpeltenaar, die tijdens de feiten dronken was, stond ook al terecht voor aanranding en exhibitionisme.

Zelfde geslacht

Gisteren tekende hij verzet aan tegen dat vonnis. "De twee hadden afgesproken dat ze niemand van het andere geslacht zouden uitnodigen. Toen dat misliep, zijn er inderdaad strubbelingen geweest, maar er was geen sprake van seksuele agressie. De poging tot verkrachting wordt dan ook betwist. Het klopt wel dat mijn cliënt de autosleutels en de nummerplaat van de vrouw heeft afgenomen, maar dat was omdat hij vreesde dat zij zijn huissleutel niet zou teruggeven", stelde de advocate van de beklaagde, die de vrijspraak vroeg.


Op 2 november is er vonnis in deze zaak.


(BVDH)