Zussen Noor en Jasmin veilig en wel terug in België

Noor en Jasmine zijn weer thuis. Ze werden opgewacht door familie en vrienden.
Foto Dieter Nijs Noor en Jasmine zijn weer thuis. Ze werden opgewacht door familie en vrienden.
De zussen Noor en Jasmin Mousaid zijn eindelijk terug in België. De twee hebben er een helse vakantie opzitten nadat orkaan Irma hun vakantiebestemming Tortola, een van de Britse maagdeneilanden, volledig verwoeste. "We zijn zo blij dat ze terug thuis zijn", klinkt het bij mama Joëlle Theunis.

De 23-jarige Noor en 25-jarige Jasmin werden door familie en vrienden opgewacht in Zaventem. Met een gigantisch spandoek, bloemen en knuffels werden ze warm onthaald.


"Na alles wat we hebben meegemaakt doet het echt deugd om terug in België te zijn", zegt Jasmin.

Orkaan Irma

Samen met twee Belgisch-Caraïbische vriendinnen hadden de zussen een reis geboekt naar Tortola, maar toen orkaan Irma passeerde, brak de hel los. Jasmin en Noor wilden zo snel mogelijk naar huis, al bleek dat niet vanzelfsprekend.


"We gingen er eigenlijk vanuit dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken ons wel zou assisteren, maar niets bleek minder waar. We hebben het heft dan maar in eigen handen genomen. Een kennis van onze vriendinnen heeft er voor gezorgd dat een privévliegtuig ons is komen oppikken op het eiland. Vervolgens zijn we dan naar Puerto Rico gevlogen. Zonder hem hadden we daar zeker nog gezeten."

Puerto Rico

Eenmaal in Puerto Rico konden de meisjes met de hulp van mama Joëlle een vlucht terug naar België boeken.


"Natuurlijk is het jammer dat onze vakantie in duigen is gevallen. Al is dat voor mij slechts een bijzaak", gaat Jasmin verder. "Het is een ramp voor de mensen die daar wonen. Zij zijn alles kwijt. Heel het eiland is verwoest. Wij hebben nog geluk gehad."


 (VDBS)