Sportraad zoekt nieuwe leden

Baert Marc
Nu de nieuwe legislatuur voor de deur staat, moet ook de Sportraad van Overijse op zoek naar nieuwe leden. De voorwaarden zijn alvast versoepeld.

De Sportraad kan advies geven over onder meer de aankoop van gemeentelijk sportmateriaal, verbetering van de sportinfrastructuur, de sportjaarkalender of het plannen van evenementen. Ook de toekomst van het sportbeleid komt aan bod.

Nieuw is dat nu ook privé-organisaties, fitnesscentra, leerkrachten LO en sportieve burgers lid kunnen worden. Het is dus niet langer noodzakelijk om verbonden te zijn aan een sportvereniging. 

Ook nieuw is dat leden van de sportraad niet langer automatisch bepaalde voordelen zullen genieten. Zo moeten verenigingen voortaan voldoen aan het gemeentelijk erkenningsreglement als ze onder meer goedkoper gebruik willen maken van de gemeentelijke sportinfrastructuur. Die voorwaarde geldt ook voor het gebruik van gratis vergaderruimtes en om financiële ondersteuning te krijgen voor de aankoop van bekers en trofeeën. 

Kandidaturen zijn nog tot eind januari welkom via mail: sportdienst@sporeo.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.