Overijse2002/N-VA: "Er komen geen appartementen op site Bruffaerts"

Onder andere dit gebouw is gegeerd bij bouwpromotors.
Foto Marc Baert Onder andere dit gebouw is gegeerd bij bouwpromotors.
Er heerst ongerustheid in Overijse omdat een bouwpromotor plannen zou hebben om de site Bruffaerts en enkele aanpalende woningen in de Stationsstraat plat te gooien en er appartementen op te zetten.

Meerderheidspartij Overijse2002/N-VA bevestigt dat een projectontwikkelaar met dat idee speelt, maar zegt meteen dat zo'n megalomaan project niet welkom is in het hart van de gemeente.


"Als meerderheidspartij en als inwoners van Overijse zijn we uiteraard niet ongevoelig voor de geruchtenmolen", zegt Eric Leskens, voorzitter van Overijse2002. "De ongerustheid die er bij de inwoners heerst over de toekomst van de site Bruffaerts en de aanpalende woningen en handelspanden in de Stationsstraat is echter niet geheel ongegrond. Het klopt namelijk dat een aantal bouwpromotoren grote interesse in deze site vertoont. Zo wil men de leegstaande huizen opkopen en werden de bewoners van enkele andere woningen al gecontacteerd met de vraag om te verkopen. Het is evenwel niet juist dat alles al geregeld is met de één of de ander."

Groen en leefbaar

Volgens de voorzitter van de meerderheidspartij is zo'n megalomaan project niet welkom in het centrum van de gemeente.


"Let op, we zijn niet tegen 'inbreiding', maar groen en leefbaar blijft ons motto", klinkt het. "Daarmee bedoelen we dat het parkgedeelte tussen de Stationsstraat en woonzorgcentrum Mariëndal bewaard moet blijven. Een bouwproject moet de eigenheid van het centrum respecteren en mag de verkeersdruk niet verhogen. Op de site kunnen met andere woorden wel kleinschaligere (woon-)projecten komen, maar zeker geen appartementsblokken. Feit is wel dat er iets moet gebeuren, want we kunnen de leegstaande woningen in de Stationsstraat niet verder laten verkrotten. Maar tegen een stad in ons dorp zeggen we volmondig 'neen'." (RDK)