Ook CD&V kant zich tegen appartementen

Nadat eerder deze week meerderheidspartij Overijse2002/N-VA al liet weten dat het geen voorstander is van de mogelijke komst van appartementen op de site-Bruffaerts en in de Stationsstraat, kant nu ook kartelpartner CD&V zich tegen die plannen.

Projectontwikkelaars hebben plannen om de site-Bruffaerts en enkele woningen in de Stationsstraat in het centrum van Overijse plat te gooien en er appartementen op te zetten. Iets wat ze bij de gemeente duidelijk liever niet zien gebeuren. Na Overijse2002/N-VA wil nu ook CD&V die plannen dwarsbomen. "Plannen van projectontwikkelaars die enkel op winstbejag zijn afgestemd, mogen geen verdere impact hebben op de leefbaarheid van de dorpskern en het kenmerkend historisch karakter van Overijse", zegt CD&V-voorzitter Alan Pauwels.

Visie voor centrum

"Daarom willen we dat de bestuursploeg die na de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar aan de macht is een visie voor het centrum van Overijse maakt die in het belang is van alle actoren. De inbreiding en ontwikkeling in de driehoek tussen de Heuvelstraat, Stationsstraat, J.B. Dekeyserstraat en de Waversesteenweg moet in samenspraak en op maat van de betrokken inwoners gebeuren. Een frisse wind zal zeker nodig zijn om van ons mooie centrum opnieuw een bruisende en leefbare kern te maken. Grote projecten zijn daarbij uit den boze en gaan zeker niet de belangen van de eigen inwoners ten goede komen", besluit Pauwels.


(RDK)