Kris Bosmans als één van favorieten aan start WK Para-cycling

Kris Bosmans met zijn zilveren medaille na de Spelen in Rio.
Foto Nick Dierickx Kris Bosmans met zijn zilveren medaille na de Spelen in Rio.
Kris Bosmans (37) staat morgenochtend aan de start van de wegrit op het wereldkampioenschap Para-cycling in Zuid-Afrika. Met zijn zilveren medaille op de Paralympische Spelen van vorig jaar verschijnt de Overijsenaar als één van de favorieten aan de start. "Als het tot een sprint komt, kan alles", klinkt het.

Op het programma vandaag: een recuperatietraining en nadien platte rust, want morgenochtend om 8 uur staat Kris Bosmans aan de start voor de wegrit van 64 kilometer. De Overijsenaar doet een gooi naar de wereldtitel in Zuid-Afrika en staat als één van de favorieten aan de start. "Het parcours ligt me, want twee jaar geleden kwam ik hier als tweede over de eindmeet", klinkt het veelbelovend. "Als het zondag tot een sprint komt, dan maak ik zeker een kans op de zege. De koers zal hard gemaakt worden door enkele andere renners, dus het is zaak om mee vooraan te blijven."


Aan de voorbereiding zal het alvast niet gelegen hebben, want die was volgens de wielrenner perfect. "Ik ben de voorbije weken niet ziek geworden, dus heb ik uitstekend kunnen trainen", vertelt Bosmans. "Ik sta met andere woorden met veel vertrouwen aan de start."

Om 5 uur opstaan

Gezien het startschot van de wegrit al om 8 uur gegeven wordt, moet de renner al om 5 uur uit bed om te ontbijten. "Maar daar heb ik geen problemen mee. De meeste wedstrijden starten heel vroeg. Op de Spelen vorig jaar werd het startschot ook al om 9 uur gegeven, dus ik ben het wel gewoon om vroeg op te staan", besluit de Overijsenaar. (RDK)