Brandstichters vernielen autoloods

DEPANNAGEBEDRIJF ARW GAAT IN VLAMMEN OP

Het vuur ontstond vermoedelijk in de buurt van een kleine vrachtwagen.
Foto Baert Marc Het vuur ontstond vermoedelijk in de buurt van een kleine vrachtwagen.
Drie brandweerteams hebben woensdag met man en macht geprobeerd om een verwoestende brand in een autoloods onder controle te krijgen.

Het verdict van de brandexpert is ontegensprekelijk: de brand werd opzettelijk aangestoken. De politie is een onderzoek gestart.


Gaat het om jonge vandalen die zich wilde amuseren? Of is er een jaloerse concurrent? Momenteel heeft de politie er het raden naar. Maar dat de brand geen ongelukje was, daar is de expert duidelijk over. De brand die woensdagnacht in het autodepot van het depannagebedrijf ARW op de Brusselsesteenweg in Overijse woedde, was aangestoken.

De brandweer had de grootste moeite om de vlammen te bedwingen.
Baert Marc De brandweer had de grootste moeite om de vlammen te bedwingen.

Explosie

"Ik werk vlakbij en werd samen met enkele collega's van de nachtploeg opgeschrikt door een enorme explosie. We gingen meteen kijken en zagen een enorme vuurbal uit de loods ontsnappen. Even later sprongen de ruiten uit elkaar door de hitte", zegt een getuige. "Ik belde meteen de politie en de brandweer. De vlammen waren enorm en leken de hele loods te verslinden."


Uiteindelijk snelden acht brandweerwagens met loeiende sirenes toe. Ze probeerden alles om de vlammen zo snel mogelijk te doven. "Want in een loods vol auto's en vrachtwagens is er altijd kans op ontploffingen", aldus de brandweer. "We probeerden de brand te bedwingen, want die dreigde ook op een aangrenzend depot over te slaan. Maar alleen de loods van ARW, en het grootste deel van de aanwezige voertuigen brandden uit."


Meneer Roland, de eigenaar van het bedrijf kwam gisterochtend de schade opmeten. Van de loods blijven amper enkele zwartgeblakerde muren over. "De brand is ontstaan in een van de getakelde vrachtwagens. Die staat sinds gisteren in het depot", zegt hij. De brandexpert stelde vast dat er sprake is van brandstichting. "Zoiets is me nog nooit overkomen. Ik zou niet weten wie dit zou doen, of waarom", sakkert Roland. "Het zou me verbazen dat een concurrerend bedrijf ons met deze daad een hak zou willen zetten. In wat voor wereld leven wij als dat waar zou zijn?"

Geen inbraaksporen

De politie Druivenstreek is met een onderzoek gestart. De zoektocht naar de daders zal in geen geval evident worden, want volgens het parket zijn er geen sporen van inbraak gevonden. Roland troost zich met de gedachte dat het erger had gekund. "Er was niemand in het depot aanwezig, dus er vielen gelukkig geen gewonden. En verder ben ik verzekerd, dus daar hoef ik me alvast geen zorgen over te maken."