Alle kiesbureaus bemand, maar slechts één reservevoorzitter

Op 14 oktober trekken we naar de stembus.
Photo News Op 14 oktober trekken we naar de stembus.
Het had heel wat voeten in de aarde, maar één week voor de gemeenteraadsverkiezingen werden voor de 23 kiesbureaus in Overijse dan toch evenveel voorzitters gevonden. Toch zijn daarmee nog niet alle problemen van de baan, want er is slechts één reservevoorzitter beschikbaar. Normaal moeten dat er 23 zijn.

Twee weken geleden trok vrederechter Eric Dierickx aan de alarmbel. In Overijse was er voor tien kiesbureaus immers nog geen voorzitter gevonden. Dat euvel is – op een week voor de gemeenteraadsverkiezingen – inmiddels verholpen, maar daarmee zijn de kopzorgen van de vrederechter nog niet verdwenen. “We mogen dan wel 23 voorzitters gevonden hebben waardoor alle kiesbureaus in Overijse eindelijk bemand zijn, maar we hebben slechts één reservevoorzitter”, aldus Eric Dierickx. “Dat betekent dat er weinig mag gebeuren of we zitten met een probleem. Als er tijdens de stembusgang verschillende voorzitters afwezig zijn, moeten we bijzitters de functie van voorzitter geven, maar dat is niet evident.”

De vrederechter hoopt in de laatste week voor de verkiezingen alsnog enkele reservevoorzitters te vinden. “Wie op 14 oktober afwezig is, zal flink beboet worden”, waarschuwt Eric Dierickx de voor- en bijzitters nog. “Op een onwettige afwezigheid staan fikse geldboetes. Ik zal dan ook streng optreden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.