Na hard leven als ‘acteurs’ in Franse filmstudio: leeuwen Mao en Mia komen voor het eerst buiten

Leeuwen Mao en Mia zijn vorige week in het Natuurhulpcentrum Opglabbeek verhuisd van hun quarantaineverblijf naar het leeuwenverblijf.
Karolien Coenen Leeuwen Mao en Mia zijn vorige week in het Natuurhulpcentrum Opglabbeek verhuisd van hun quarantaineverblijf naar het leeuwenverblijf.
Leeuwen Mao en Mia zijn vorige week verhuisd van hun quarantaineverblijf in Natuurhulpcentrum Opglabbeek naar het leeuwenverblijf. Beide leeuwen hebben een zwaar leven achter de rug als ‘acteurs’ in een Franse filmstudio, maar kunnen nu tot rust komen in het Natuurhulpcentrum.

Normaal gezien duurt een quarantaineperiode één maand, maar omdat de staart van Mao extra verzorging nodig had, bleef het leeuwenduo wat langer in de quarantainekooien. Mao was er bij aankomst het ergst aan toe. Zijn manen zaten vol klitten en modder, hij zakte door zijn achterpoten en hij had een lelijke wonde aan zijn staart. Tijdens de quarantaineperiode slaagden de verzorgers erin Mao op te knappen, alleen zijn staart had wat meer tijd en verzorging nodig.

Snoezen in de zon

Dierenarts Stef gaf afgelopen vrijdag, na controle van Mao’s staart, zijn goedkeuring voor de verhuis van de leeuwen naar hun buitenverblijf. “Het was prachtig om te zien hoe de dieren nu genieten van een ruime buitenkooi, zacht hooi om op te liggen, boomstammen om hun nagels in te zetten en hoe ze rustig liggen te soezen in de zon. Na alles wat ze hebben meegemaakt, hebben ze dat dubbel en dik verdiend!”

Karolien Coenen
Mia
Karolien Coenen Mia
Mao
Karolien Coenen Mao
Karolien Coenen1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pascal Jean Dominique Vanneste

    Triestig om te lezen, maar tegelijk hartverwarmend dat beiden hun oude dag op hun gemak kunnen slijten.