Zaterdag afscheid van truckchauffeur Andy Suy (45), die vrijdag stierf door arbeidsongeval

Andy Suy (45) uit Westkerke en echtgenote Anouschka Defever (50).
Anouschka Defever Andy Suy (45) uit Westkerke en echtgenote Anouschka Defever (50).
De uitvaartdienst van de 45-jarige Andy Suy uit Westkerke, het slachtoffer van een dodelijk arbeidsongeval in de haven van Nieuwpoort afgelopen vrijdag, vindt plaats op 16 februari in De Blauwe Toren in Brugge. De man werd aangereden door een bulldozer op een opslagplaats voor zand. Zijn familie reageert diep bedroefd. 

“Hij was geliefd door iedereen. Hij was een levensgenieter en maakte altijd ambiance. Wat zullen we hem missen”, zegt zijn zus Natascha Suy (44) uit De Haan. Het ongeval gebeurde op een terrein van de Nieuwpoortse Handelsmaatschappij, waar vrachtwagenchauffeur Andy Suy pas sinds februari in dienst was. De man had vrijdagmiddag net een vrachtwagen zand gelost en stond achteraan zijn truck om zijn taak af te ronden. De bestuurder van de bulldozer had hem echter niet gezien. 

Andy Suy, vader van Dario (19) en Fabio (11), overleefde de klap niet. Het nieuws sloeg als een bom in bij zijn gezin, familie en vrienden. Ook op zijn Facebookpagina komen heel wat steunbetuigingen. Andy Suy stond bekend als een opgewekt en extravert persoon. “Andy was niet enkel mijn broer, maar ook mijn beste vriend”, vertelt zus Natascha Suy (44) uit De Haan. “We waren twee handen op een buik, samen met onze partners. Andy en echtgenote Anouschka (Defever, red.) bleven in het weekend vaak logeren. We gingen op stap of speelden een kaartspel en ontbeten daarna telkens gezellig samen. Mijn broer was altijd de plezante, die voor de ambiance zorgde. Ach wat zullen we hem missen”, aldus Natascha. 

Ze vangt momenteel haar schoonzus Anouschka Defever (50) op. De uitvaartdienst van zaterdag vangt aan om 9.30 uur.

Andy Suy overleed na een aanrijding door een bulldozer op een terrein van de Nieuwpoortse Handelsmaatschappij.
Bart Boterman Andy Suy overleed na een aanrijding door een bulldozer op een terrein van de Nieuwpoortse Handelsmaatschappij.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.