Sportclubs betrekken 'Gouden Zaal' in Ter Beke

Marcel Marchand, voorzitter van de sportraad en drijvende kracht achter de nieuwe sportzaal (links), geniet samen met burgemeester Peter Velle en sportschepen Ulriche Vanheste van de opening .
Foto Benny Proot Marcel Marchand, voorzitter van de sportraad en drijvende kracht achter de nieuwe sportzaal (links), geniet samen met burgemeester Peter Velle en sportschepen Ulriche Vanheste van de opening .
In sporthal Ter Beke werd de vernieuwde sportzaal in gebruik genomen. En dat was hard nodig, want Ter Beke kampte met een capaciteitsprobleem.

"Bij de jaarlijkse planning bleek er telkens een groot probleem tussen 17 en 21 uur. Bepaalde sportclubs dienden buiten de stad een zaal te huren en we zaten beperkt in ruimte voor sportkampen in de vakanties", schetst sportschepen Ulrike Vanhessche (Sp.a). Eind 2015 stemde de gemeenteraad voor de uitbreiding, de werken startten in november 2017. "De extra zaal meet 15 op 25 meter en is 7 meter hoog. Er werden ook nieuwe kleedkamers voorzien en tribune met een 110-tal zitplaatsen. Misschien wel het belangrijkste is de vlak-elastische vloer voor sporten die de gewrichten belasten, zoals rope skipping, volleybal of badminton." Verder kan er ook tafeltenis, karate, omnisport en dans beoefend worden. Er moeten nog enkele details worden afgewerkt, zoals de duurzame stookplaats, maar de werking komt niet in het gedrang. De totale kostprijs bedraagt zo'n anderhalf miljoen euro. Leuk detail: de nieuwe zaal krijgt, na een publieke wedstrijd, de naam 'Gouden zaal'. De andere zalen van Ter Beke worden logischerwijs omgedoopt tot 'Zilveren' en 'Bronzen zaal'. "De sporthal ligt aan wandelpad de Olympische straat", duidt Vanhessche. Het Olympische motto 'citius, altius, fortius' - of 'sneller, hoger, sterker' - pronkt op de ramen.


(TVA)