Plassendalebrug twee keer in korte tijd defect: probleem met stroomgroepen wordt aangepakt

De Plassendalebrug
Google De Plassendalebrug
De afgelopen weken was de Plassendalebrug over het kanaal Oostende-Nieuwpoort twee keer afgesloten door een probleem met de stroomgroep. De beheerder, de Vlaamse Waterweg, zal het euvel binnen afzienbare tijd oplossen.

De Plassendalebrug is een cruciale schakel voor het verkeer van en naar Oudenburg. Onder meer zwaar vrachtvervoer gebruikt de brug, maar ook automobilisten die makkelijk de snelweg A10 willen op- en afrijden. De jongste weken was de brug twee keer volledig afgesloten. Daardoor vormden zich lange files die zich uitstrekten tot in Bredene, en stond het verkeer ook blok bij de Zandvoordebrug, even verderop bij het centrum van Oudenburg. Burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld) heeft weet van de problemen. “We hebben de Vlaamse Waterweg al aangeschreven. Als de brug straks een derde keer wordt afgesloten, zullen we ons richten tot de hogere overheid." Afwachten of het zover komt, want de Vlaamse Waterweg laat weten dat een probleem met de drie stroomgroepen - die de brug bedienen - aan de basis ligt van alle ellende. “We zullen dit probleem zeker aanpakken, maar er is nog geen timing bekend”, klinkt het. “Hoe dan ook zouden de herstellingswerken op zich niet veel hinder mogen veroorzaken." 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video