Nathalie Poldervaart (Open Vld) vat post in de gemeenteraad na afscheid van schepen Jaak Lingier

Nathalie Poldervaart
TVA Nathalie Poldervaart
Nathalie Poldervaart (46) heeft de eed afgelegd als gemeenteraadslid voor Open Vld. Ze volgt Jaak Lingier op, die vorige maand zijn schepenmandaat stopzette. 

Het kwam als een totale verrassing dat liberaal Lingier zijn ambt als schepen beëindigde. Normaal zou hij twee jaar lang onder meer de bevoegdheden Sociale Zaken, Jeugd en Wonen op zich nemen en dan pas vervangen worden door partijgenoot Romina Vanhooren. Maar het mandaat was moeilijk te combineren met zijn drukke professionele carrière, waarop hij het al na goed drie maanden voor bekeken hield. Vanhooren, tot dan gemeenteraadslid, volgde hem vervroegd op. Dus moest Open Vld op zoek naar een opvolger. Dat is Nathalie Poldervaart geworden. Ze legde tijdens de jongste gemeenteraad haar eed af als raadslid. Poldervaart, kapster van beroep, stond bij de verkiezingen op de zesde plaats en behaalde 548 voorkeurstemmen. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dekeyzer Peter

    Kiezersbedrog van het hoogste niveau. Schaam u mr Lingier en Open Vld. Uw zaak was er al voor de verkiezingen.