Hijskraan valt pardoes op geparkeerde wagen

Filip Devalcke bij zijn autowrak in de Hoogwegel in Oudenburg.
Bart Boterman Filip Devalcke bij zijn autowrak in de Hoogwegel in Oudenburg.
In de Hoogwegel in Oudenburg is een hijskraan omgevallen op een geparkeerde auto. Een arbeider (53) uit Meise was bezig met een balustrade voor een terras te verplaatsen, maar had daarbij de arm van de hijskraan niet genoeg ingeschoven. 

De hoogtewerker begon te kantelen en voorbijgangers konden nog net uit de weg springen. Maar de Ford Fiesta van Filip Deplancke uit de Hoogwegel is vernield. “Ik was net in de supermarkt toen de buurvrouw belde met het nieuws”, vertelt Filip (51), militair van beroep. Hij ging meteen kijken. 

“De arbeider kwam zich excuseren, maar dat verandert weinig aan het feit dat onze auto volledig stuk is. Het dak is geplooid en herstellen zal onmogelijk zijn. We hebben onlangs nog een nieuwe wagen gekocht, de Ford Fiesta was onze tweede auto, een wagen van tien jaar oud maar wel met slechts 60.000 kilometers op de teller. We kunnen het ons niet veroorloven om nu weer een nieuwe wagen te kopen. Maar mijn vrouw en ik moeten wel allebei op ons werk geraken”, aldus Filip. 

Het wordt ongetwijfeld een verzekeringskwestie. “Maar ik denk niet dat die verzekering ons veel zal opleveren. De auto was niet zo veel meer waard. Maar we zullen een oplossing moeten vinden”, aldus Filip. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen en sloot de straat af. De auto en de hijskraan zijn inmiddels getakeld. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrick vandriessche

  Pieter,een hoogwerker kan ook gebruikt worden als kraan als ge de gondel eraf neemt en ge zit er volledig naast want hij staat perfect opgesteld,vraag mij ook enkel af waarom hij de stuunpoten niet uitgezet heeft en waarom hij perse over de straat wilde draaien

 • Pieter smit

  Met een hoogtewerker mag je helemaal geen last omhoog brengen, sowieso staat de hoogtewerker veel te ver van de gevel om veilig te kunnen werken, over de openbare en een auto heen dan nog wel....normaal weigert zo'n machine dan dienst of gaat deze piepen, de arbeider heeft dit genegeerd en is vrolijk door gegaan met z'n klus, met alle gevolgen van dien.

 • Desiré Vancraeynest

  hijskraanchauffeur kan alles verweten worden, bij wijze van spreken. hij moet zorgen dat zijn kraan stabiel staat. steunpoten breed genoeg etc...

 • Vera Bres

  @Sanne Vermeulen >>> ik lees in het artikel ..had daarbij de arm van de hijskraan niet genoeg ingeschoven. ....dus hij heeft een fout gemaakt en daardoor kantelde de hoogtewerker..... De hijskraan chauffeur kan weinig verweten worden

 • filip deplancke

  Het is een fout van de operator , hij moest de hefboom intrekken bij het zwenken