Gemeenteraadsvoorzitter maakt werk van transparantie

Voorzitter van de gemeenteraad Stefaan Reynaert (Open Vld).
Benny Proot Voorzitter van de gemeenteraad Stefaan Reynaert (Open Vld).
Voortaan staan er op de agenda van de gemeenteraad  ook ‘mededelingen’. Een nieuwigheid die volgens gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert (Open Vld) bijdraagt tot de openbaarheid van bestuur. 

De dagorden van de OCMW- en gemeenteraad zijn bekend en daarbij valt een nieuwe rubriek op: mededelingen. Gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert (Open Vld) verduidelijkt: “Die mededelingen kunnen bijvoorbeeld gaan over beslissingen van het college van burgemeester en schepenen. Het gaat om updates of beslissingen in grote of publieke dossiers. Voor alle duidelijkheid: privézaken, zoals bijvoorbeeld het verlenen van een particuliere bouwvergunning of verlenging van een grafconcessie, horen daar niet bij. Kijk, in de oppositie klaagde ik meermaals aan dat de gemeenteraad buitenspel werd gezet en pas als laatste werd ingelicht. Zo’n situaties wil ik absoluut vermijden. In de gemeenteraad zitten de vertegenwoordigers van alle Oudenburgenaars. Het moet dan ook dé plaats zijn waar informatie wordt gedeeld en dossiers in alle transparantie worden besproken.” De volgende gemeenteraad is op woensdag 23 januari om 20 uur in de cafetaria van woonzorgcentrum Riethove. 




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.