Aanhouding van moordende clown met twee maanden verlengd: moraliteitsonderzoek is afgerond

Kevin L. alias Clown Tobi.
rv Kevin L. alias Clown Tobi.
Kevin L. (32), alias Clown Tobi, blijft twee maanden langer in de cel voor de moord op z’n vriendin. Dat heeft de Brugse raadkamer vrijdagmorgen beslist. Het moraliteitsonderzoek van de verdachte en het slachtoffer is zo goed als afgerond.

L. bracht op 14 mei vorig jaar zijn ex-vriendin Caroline D. (46) om het leven met een mes. Hij kon niet verkroppen dat D. hun relatie had beëindigd. De clown belde na de feiten zijn goede vriend en jodelaar Dietwin H. (38) op. Die verwittigde uiteindelijk niet de hulpdiensten, omdat L. hem naar eigen zeggen beloofd had zichzelf aan te geven. H. werd uiteindelijk eind mei vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Het moraliteitsonderzoek na de moord is intussen bijna afgerond. Op het psychiatrisch rapport van de verdachte is het volgens zijn advocaat nog even wachten. Inmiddels werd van de feiten wel al een reconstructie gehouden. Kevin L. werkte volgens verschillende bronnen goed mee aan die wedersamenstelling.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.