Zal Lazlo dankzij Team Scheire kunnen gamen?

Canvas
In het nieuwe tv-programma ‘Team Scheire’ is maandag de 15-jarige Lazlo, leerling van het GO!-atheneum in Oudenaarde te zien. Het is Lazlo’s wens was om te kunnen gamen. In Team Scheire schakelt Lieven Scheire de hulp in van een team van ingenieurs, ontwerpers, wetenschappers en programmeurs, ook bekend als ‘de makers’.

Samen bedenken ze creatieve en concrete oplossingen voor dagdagelijkse problemen van mensen die omwille van een beperking of andere problemen niet ten volle van het leven kunnen genieten.

Hersenverlamming

Lazlo is 15 en is ondanks zijn hersenverlamming op zijn eigen manier een echte levensgenieter. Hij woont met zijn ouders en tweelingbroer Lopéz in Wortegem-Petegem in een warm nest waarin iedereen veel tijd maakt voor elkaar. Hij net als zijn broer naar het GO!-Atheneum in Oudenaarde, zit er zelfs in dezelfde klas en leert dus ook heel veel van Lopez. Ze zijn heel vaak samen en zijn de beste vrienden.

Lazlo spreekt met een spraakcomputer die hij met zijn ogen bestuurt, maar zijn broer kan hem ook zonder verstaan.

Hun vader is leraar houtbewerking in het Atheneum en heeft al heel wat aanpassingen gedaan in huis om het leven wat makkelijker te maken voor Lazlo. Mama Jessie is een echte spraakwaterval die kosten noch moeite spaart om het allerbeste te voorzien voor haar oogappels.

GTA5 spelen

Door zuurstofgebrek bij de geboorte heeft Lazlo CP (Cerebral Palsy, red.), of hersenverlamming. In tegenstelling tot zijn tweelingbroer Lopez kan hij niet lopen of spreken. Hij zit in een rolstoel die hij met hoofd- en voetbesturing bedient. Hij kan zijn armen niet gebruiken omdat die erg spastisch zijn, en dat beperkt hem enorm in zijn mogelijkheden. Hij heeft één grote wens: hij droomt ervan om samen met Lopez te kunnen gamen, en dan voornamelijk zijn favoriete spel: GTA5.

Team Scheire is te zien op maandag om 21.20 uur op Canvas

Meer info: www.canvas.be/team-scheire
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.