Wielerschool maakt verhuis van Ronse naar Oudenaarde

Ook jaarlijkse veldcross verhuist, maar slaat eerst een jaar over

De Wielerschool van het GO!-onderwijs is niet langer in Ronse gevestigd. Voortaan leren de renners in spe hun koers- en fietstechnieken op de campus van het GO!-Atheneum in Oudenaarde. “We hebben die verhuis georganiseerd om praktische redenen”, zegt directeur Ann Van Landuyt.
Het Oudenaardse GO!-Atheneum wordt de nieuwe uitvalsbasis voor de leerlingen van de wielerschool.
Ronny De Coster Het Oudenaardse GO!-Atheneum wordt de nieuwe uitvalsbasis voor de leerlingen van de wielerschool.

De wielerschool trekt dus weg uit Ronse, maar eigenlijk is ze altijd van Oudenaarde geweest. “De Wielerschool maakt deel uit van de afdeling deeltijds onderwijs van het GO!-Atheneum in Oudenaarde”, merkt directeur Ann Van Landuyt op.

“We hadden de Wielerschool indertijd in Ronse ondergebracht, omdat we op onze campus in Oudenaarde te weinig plaats hadden. Intussen is onze infrastructuur vernieuwd en uitgebreid en is het wel mogelijk om ook deze leerlingen hier onderdak te geven. Dus komt de Wielerschool in Oudenaarde eigenlijk een beetje thuis. We hebben in Oudenaarde overigens ook een voetbalschool. De twee zitten nu netjes samen”, bedenkt Van Landuyt.

Thomas De Gendt

De Wielerschool telt een dertigtal leerlingen. Ze volgen vijftien uur per week les in een opleiding fietsmechanica of sportbegeleiding en hebben daarnaast veel praktijk wielrennen en volgen ook stages in binnen- en buitenland. Toprenner Thomas De Gendt uit Semmerzake is oud-leerlingen en ook peter van de Wielerschool. De leerlingen komen uit heel Vlaanderen.

De Wielerschool is altijd een afdeling geweest van het deeltijds onderwijs in het GO!-Atheneum in Oudenaarde, maar zat in Ronse, omdat wij te weinig plaats hadden. Nu komt ze weer thuis.

Ann Van Landuyt

Daarom verblijven sommigen van hen in Ronse op internaat. “Dat verandert niet: zij blijven gebruik maken van het Internaat Vlaamse Ardennen aan de Ninovestraat in Ronse. Dat de afstand tussen de school en het internaat nu groter is, lossen we op een creatieve manier op door onder meer het parcours van de trainingen nog altijd naar daar te oriënteren. De afstand tussen Ronse en Oudenaarde kan echt het probleem niet zijn”, vindt Van Landuyt.

Praktischer

“Naar Oudenaarde verhuizen laat ons gewoon toe om efficiënter te werken. Als administratie en begeleiding over twee campussen verspreid zitten, betekent dat onvermijdelijk dat je er meer tijd en kosten in steekt”, motiveert Van Landuyt.

Ook de veldcross verhuist van Ronse naar Oudenaarde, maar de locatie is nog niet bekend. Daarom slaat de organisatie een jaartje over.
Ronny DE COSTER Ook de veldcross verhuist van Ronse naar Oudenaarde, maar de locatie is nog niet bekend. Daarom slaat de organisatie een jaartje over.

Veldcross gaat dit jaar niet door

Onzekerheid is er voorlopig wel nog over de jaarlijkse veldcross van de Wielerschool. Die vond altijd plaats op  de campus in Ronse, maar gaat daar ook weg. "We moeten op zoek naar een andere locatie in de regio Oudenaarde, maar weten nog niet welke dat wordt. Daarom hebben we beslist om de cross dit schooljaar niet te organiseren. Volgend jaar staan we er hopelijk terug", zegt Edy Devos,  leraar aan de Wielerschool en medeorganisator van de veldcross.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bernard Aelvoet

    Moet een ferme campus zijn in Oudenaarde als ze er meer dan 20 jaar aan gewerkt hebben. En Ronse zag dat het goed was !