VOKA eist dat industrieterreinen op nationale stakingsdag toegankelijk blijven en stelt ook zelf flexibele kantoren en een kinderopvang open

Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder VOKA Kamer Van Koophandel Oost-Vlaanderen.
rv Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder VOKA Kamer Van Koophandel Oost-Vlaanderen.
Werkgeversorganisatie Voka neemt drie opmerkelijke initiatieven als reactie op de aangekondigde nationale staking volgende woensdag. “We roepen de burgemeesters op om erover te waken dat industrieterreinen niet afgesloten worden, stellen kantoorruimte ter beschikking voor wie zijn werk niet kan bereiken en kinderen die niet naar school kunnen, zijn welkom in onze opvang”, kondigt gedelegeerd bestuurder Geert Moerman aan.

“De staking is inhoudelijk niet onderbouwd en bovendien nefast voor het imago en concurrentievermogen van onze ondernemingen. Daarom wil Voka Oost-Vlaanderen maximaal kansen geven aan de grote meerderheid van werkwillige medewerkers van onze bedrijven die hun job woensdag wel correct willen doen”, zegt haar gedelegeerd bestuurder Geert Moerman.

“Ook recht op werken”

Voka richt zich in een open brief tot de burgemeesters van alle gemeenten. “We dringen erop aan dat zij er tijdens de actiedag over waken dat de wegen op het grondgebied van de gemeente niet worden afgezet, zodat de toegang tot bedrijventerreinen niet wordt versperd. De burgemeesters worden als hoofd van de politie geacht de wet toe te passen en toegang en veiligheid op de wegen te verzekeren. We willen met het verzoek aandacht vragen voor het recht op werken, naast het recht op staken”, zegt Moerman.

Kantoren ter beschikking

In Oudenaarde, Gent en Dendermonde stelt Voka alle flexwerkplaatsen open voor ondernemers en medewerkers die hun bedrijf niet in kunnen. “Naast de praktische werkruimte onder het genot van koffie en croissants kan de co-working tot boeiende ontmoetingen leiden. Zo kan van de nood een deugd worden gemaakt”, bedenkt Moerman.

Kinderen welkom in de opvang

“Omdat tot onze verbazing ook leerkrachten aan de staking deelnemen, terwijl de overheid nochtans niet valt onder de loonnorm waartegen gestaakt wordt, voorzien wij opvang waar de kinderen ondergedompeld worden in een leuk programma rond ondernemerschap. Zo kunnen getroffen Voka-leden woensdag toch aan het werk, terwijl hun kinderen een leerrijke dag beleven”, besluit de baas van de werkgeversorganisatie.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rene Dannau

    als iedereen een waardig loon heeft dan komen er geen stakingen de oorzaak hier is er zijn teveel belastingen ( lees postjes pakkers ministers en aanverwanten)