Uniek paardenspektakel in oude busloods

BROERS VERZELE BRENGEN BEWERKTE VERSIE BIJBELS VERHAAL CAIN EN ABEL

Een blik achter de schermen bij de repetities van Cain en Abel.
Foto Ronny De Coster Een blik achter de schermen bij de repetities van Cain en Abel.
Broedermoord, live muziek en spectaculaire paardenstunts. Met de voorstelling Cain en Abel wagen de broers Dietrich en Bernd Verzele van Cirque Frère Frère zich aan een uniek theaterstuk. "Met co-

regisseur John Lammertijn en de actrice/zangeres Charlotte De Mey haalden we ook toptalent uit Deinze aan boord", zegt Dietrich Verzele.


Na een geslaagde voorstellingenreeks van Don Quichote keert het paardentheatercollectief Cirque Frère Frère terug met de nieuwe productie 'Cain & Abel', die op vrijdag 6 oktober in première gaat in de oude busloods in de Blekerijstraat in Oudenaarde.


Het theaterstuk Cain en Abel gaat over twee broers die eind negentiende eeuw een afspanning erven van hun vader en over de broederstrijd die hierrond ontstaat. Het is losjes gebaseerd op het Bijbelse verhaal van de broedertwist die eindigt met Cain die zijn broer Abel vermoordt.

Toptalent

"Het gaat over bedrog, goedgelovigheid en vooral over liefde in al haar facetten", zegt Dietrich Verzele, die het stuk samen met zijn broer, Zultenaar Bernd, vrij bewerkte. De broers haalden met coregisseur John Lammertijn voor deze voorstelling ook toptalent uit Deinze en omstreken aan boord.


"John speelde mee als acteur in Don Quichote in een regie van Wim De Wulf", zegt Dietrich. "Wim zou ook Cain en Abel regisseren, maar helaas is hij vorig jaar tijdens het creatieproces overleden. Sinds Don Quichote hebben we een goede band met John en hij heeft al heel wat topstukken geregisseerd. John was de geknipte man om de regie van de acteurs op zich te nemen. Met Charlotte De Mey hebben we nog een toptalent uit Deinze kunnen strikken voor ons stuk. Deze zingende actrice maakte veel indruk in het de musical Moulin Rouge van Theatergroep Vooruit." "Cain en Abel is een unieke mix van teksttheater, live muziek en natuurlijk spectaculaire paardenacts", vervolgt Dietrich.

Paardenpantomimes

"Er doen zes paarden mee en deze zullen te bewonderen zijn tijdens allerlei stunts; van dressuur tot hogeschoolwerk dat eruitziet als dansen met paarden. We bouwden een oude busloods om tot circustheater met zandpiste en dit doet denken aan de negentiende-eeuwse circustheatertraditie om paardenpantomimes te maken van de grote verhalen. Er is plaats voor 300 toeschouwers."


Er zijn voorstellingen op 6, 7, 8, 13, 14 en 15 oktober, maar het eerste weekend is bijna volledig volzet. Tickets kosten 18 euro voor een tribunezitje en 160 euro per vier personen, inclusief catering.


Meer info en tickets via www.cainenabel.be.