Twee maand lang après-ski in jägerbar midden verlaten fabriekshal

Initiatiefnemer Simon Christiaens, samen met Michel Van Welden, eigenaar van de fabriek.
Ronny De Coster Initiatiefnemer Simon Christiaens, samen met Michel Van Welden, eigenaar van de fabriek.
Opmerkelijk initiatief in de verlaten Santens-fabriek aan de Galgestraat in Oudenaarde: Simon Christiaens, uitbater van het café Hanske De Krijger, heeft midden de fabriek een grote chalet gebouwd. “Twee maanden lang brengen we hier de sfeer van de après-ski in een echte jägerbar”, kondigt Simon aan.

Simon is niet aan zijn proefstuk toe: afgelopen zomer liet hij een terrein naast de fabriek van Santens ombouwen tot een grote zomerbar. “Het grote succes van die bar heeft me aangezet om weer met iets nieuws en verrassends te komen”, zegt de ondernemende horecaman.

Ongewoon is het alleszins: midden een grote, verlaten bedrijfshal van het voormalige badstoffenbedrijf Santens staat nu een houten chalet. Ook enkele gondels van een skilift maken deel uit van het decor.

Alle leeftijden

“Je hoeft dit jaar niet te gaan skiën om de sfeer van een après-skibar mee te maken. Wij brengen die gewoon naar Oudenaarde”, lacht Simon.

“Ik mik op alle leeftijden. Niet alleen jongeren gaan zich hier amuseren, maar ook wie al de veertig voorbij is. Voor de laatsten is er in Oudenaarde eigenlijk niet zo veel te beleven. Daarom zal ook de muziek hier gevarieerd zijn: ambiance, maar ook hits uit de nineties en retromuziek zal hier door de boxen galmen. We gaan ook thema-avonden organiseren en voor optredens zorgen”, voorziet de initiatiefnemer van de jägerbar.

Sociale controle

De jägerbar blijft tot begin februari. Michel Van Welden, eigenaar van de Santens-fabriek, vindt het best wel leuk dat zijn pand een tijdelijke functie krijgt in afwachting van de ontwikkeling van grotere plannen die hij voor deze site koestert. “Het is goed dat er hier wat leven is. Ik zie liever dit dan dat die bedrijfshallen staan te verkrotten. Dit brengt leven in de brouwerij. En ook ik vind dat Oudenaarde dat wel een beetje kan gebruiken. Doordat de chalet in de fabriekshal staat, is er ook totaal geen kans op geluidsoverlast”, bedenkt Van Welden.

De zaak is open van donderdag tot zondag in de avond. Op zondag is ze ook al in de namiddag open. Op andere dagen kunnen bedrijven de chalet afhuren voor activiteiten.

De chalet is opgebouwd binnen de fabriekshal.
Ronny De Coster De chalet is opgebouwd binnen de fabriekshal.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrick morel

    Mooi initiatief maar gaan we niet naar een tijd waar er alleen nog zomerpopup- en winterpopupbars verschijnen. De beste 5 maanden handel doen met jobstudenten is toch ook niet zo bevorderlijk voor de economie terwijl overal full time horecazaken sluiten.

  • Ivan Godefroot

    super!!!!!!