Spontane staking legt verdeelcentum Bpost in Oudenaarde lam

Vandaag geen post in Oudenaarde en randgemeenten

Personeel van het mailcenter van Bpost in Oudenaarde staakt. De spontane actie is vanochtend uitgebroken. In Oudenaarde, Kluisbergen, Kruishoutem, Zingem, Gavere en Wortegem-Petegem worden daardoor vandaag geen kranten en andere poststukken bezorgd. “We kampen al maanden met een personeelstekort en krijgen door een reorganisatie niet meer alle diensten bezet”, verduidelijkt vakbondsman Patrick Waumans (VSOA) waarom de postmannen en -vrouwen het werk hebben neergelegd.
"Met zorg gebracht", luidt de Bpost-slogan. Maar niet vandaag: geen enkele postauto is in Oudenaarde uitgereden.
Ronny De Coster "Met zorg gebracht", luidt de Bpost-slogan. Maar niet vandaag: geen enkele postauto is in Oudenaarde uitgereden.

Er zijn geen vandaag in Oudenaarde en zijn buurgemeenten geen kranten verdeeld en ook op de gewone post en pakjes van bpost zal het vandaag vergeefs wachten zijn.

Het voltallige personeel van het verdeelcentrum aan de Coupure in Oudenaarde heeft vanochtend beslist om niet aan het werk te gaan.

“Het is een spontane actie van het personeel en die komt er na maanden van frustratie over de werking. Hier werken 120 mensen, maar we hebben er minstens tien te weinig. Bovendien is er een recente een reorganisatie doorgevoerd, waardoor het ons niet meer lukt om nog alle diensten te verzekeren”, verwoordt Patrick Waumans, sectorafgevaardigde van de liberake vakbond VSOA, de grieven van de stakers.

Voorstel afgeketst

Vakbonden en directie zaten deze voormiddag al rond de tafel, maar het voorstel dat daaruit kwam, is door het personeel afgeketst. Daarom zijn na de middag nieuwe onderhandelingen gestart, waarbij ook het regionaal management aanwezig is.

"Met het resultaat van die besprekingen zullen we morgenochtend om 4.30 uur terug naar het personeel gaan. Het is tot dan afwachten of er al dan niet beslist wordt om weer aan het werk te gaan”, zegt Waumans.

Al derde staking

De staking in Oudenaarde is al de derde bij bpost in Oost-Vlaanderen in korte tijd. Drie weken gelden staakten de postmannen en -vrouwen in Evergem en vorige week gebeurde hetzelfde bij bpost in Sint-Niklaas.

“De problemen zijn overal dezelfde: te weinig personeel. In Oost-Vlaanderen zijn er wel 130 mensen te kort. Blijkbaar weet bpost die niet te vinden. Misschien moet dan toch eens de vraag gesteld worden of dat niet ligt aan de arbeidsvoorwaarden in dit bedrijf”, bedenkt vakbondsman Patrick Waumans nog.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • erik dhondt

  Personeelsrekort, wie wil nog 10 uur werken en maar 7.30 uur betaald worden ? Bpost pas de arbeidsvoorwaarden aan en er zullen terug kandidaten zijn

 • Dominik Martens

  Al maanden post doe te laat komt. Rapels komen voor brieven bij velen. Dit kan niet!! Bpost moet dringend op het matje geroepen worden. Iedereen zou zich moeten burgelijke partij stellen tegen bpost.

 • Johan Herman

  Zal wel zijn Guido dat de gewone mens getroffen word. Misschien eens een voorbeeld stellen: De namen opschrijven wie dus niet gewerkt heeft en eens doorgeven aan bv luchthavens wanneer zij op reis gaan eens een halt toeroepen en zeggen ho ho jullie kunnen eens wachten tot er nog eens een vliegtuig vertrekt. Misschien valt er dan een ' euro ' hoe mensen voelen wanneer zij hun postbedeling niet krijgen.

 • Michel DEVOS

  En als je een beginnende brievenbesteller die 12 uren aan het werk is wat wil helpen door zijn niet geadresseerde reclames in de bussen te steken, dan wordt die facteur na een paar keer bij de chefs op het matje geroepen.

 • Guido Devriese

  natuurlijk zijn het de arbeidsvoorwaarden die de mensen niet meer aanspreken be-post.daarvoor moet je niet gestudeerd hebben als je een beetje de ontwikkelingen volgt bij dat bedrijf.steeds meer werken,grotere rondes,secondenregels,enz enz.en de bazen steeds meer loon.maar of een staking daarvoor de oplossing is weet ik niet,want het zijn wel de klanten van b-post die getroffen worden. ps.ik werk zelf niet bij de post