Reus Adriaen Brouwer stapt 82 kilometer van Antwerpen naar Oudenaarde

Zesdaagse voettocht eindigt aan de Pamelekerk, waar 29 kunstenaars exposeren

In de aanloop naar een tentoonstelling met het werk van 29 kunstenaars in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Pamele, gaat de reus Adriaen Brouwer op stap. In zes dagen tijd legt Adriaen te voet de weg van Antwerpen naar Oudenaarde af.
De reus Adriaen Brouwer, hier te zien op de Adriaen Brouwer Bierfeesten, is in Antwerpen vertrokken om zaterdag 82 kilometer verder in Oudenaarde te arriveren.
Ronny De Coster De reus Adriaen Brouwer, hier te zien op de Adriaen Brouwer Bierfeesten, is in Antwerpen vertrokken om zaterdag 82 kilometer verder in Oudenaarde te arriveren.

Van 16 september tot met 16 december 2018 loopt in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Pamele in Oudenaarde een tentoonstelling onder de titel CHARIVARI. Curatoren Melanie Deboutte en Jan Hoet Jr. zetten daarnaast een prestigieuze tentoonstelling met werk van Adriaen Brouwer op die in dezelfde periode in het MOU te zien is.

"Op een (zelf)kritische, humoristische of ontroerende en altijd ook authentieke manier delen de kunstenaars hun hoogst eigen blik op de wereld, zoals ook Brouwer dat deed in zijn tijd”, zegt Jan Hoet Junior over de expo in Pamele.

Via S.M.A.K.

Om de tentoonstelling bij het publiek te promoten, trekt een van de kunstenaars, Karel Thienpont uit Maarkedal, op stap met de Oudenaardse reus Adriaen Brouwer. Die is vandaag vertrokken aan het Rubenshuis op de Wapper in Antwerpen en moet zaterdag te voet aankomen in Oudenaarde.

“De wandeling zal gespreid over 6 dagen afgelegd worden van stad naar dorp, van gemeente naar natuurgebied, als een grootschalige en poëtisch langzame uitnodiging aan alle voorbijgangers om ons eigen ‘Brouwer-project’ te komen ontdekken in de Pamelekerk in Oudenaarde. Van woensdag op donderdag passeert de “één-reus-stoet” langs het S.M.A.K. in Gent, om daarna naar Oudenaarde te trekken. De aankomst van de reus is voorzien op zaterdag 15 september: hij wordt opgewacht door de stedelijke stoet om 14 uur, waarna hij om 15 uur in de Pamelekerk wordt geplaatst en daar zal blijven staan tot aan het einde van de tentoonstelling. De terugkeer van Brouwer in ‘zijn’ stad betekent meteen de officiële inhuldiging én opening van de tentoonstelling CHARIVARI”, legt Melanie Deboutte uit.

Meer info over de tentoonstelling staat op de website: www.charivari.show. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.