Poststaking in Oudenaarde voorbij

Directie en vakbonden Bpost bereiken akkoord: morgen weer kranten en maandag gewone post in de bus

De staking van het postpersoneel in het mailcenter van bpost in Oudenaarde is voorbij. Vakbonden en directie zijn het deze namiddag eens geworden over een plan om in het mailcenter de werkdruk te verlagen en de organisatie te herzien.
Het postpersoneel krijgt van de vakbonden te horen wat de directie voorstelt en gaat uiteindelijk akkoord.
Ronny De Coster Het postpersoneel krijgt van de vakbonden te horen wat de directie voorstelt en gaat uiteindelijk akkoord.

Het postpersoneel in Oudenaarde was donderdagochtend spontaan in staking gegaan omdat het vindt dat de werkdruk de jongste maanden veel te zwaar is geworden. Ook de organisatie van het werk in het postverdeelcentrum aan de Coupure moet anders, zo willen de werknemers.

“Het waren moeilijke onderhandelingen, maar we zijn gelukkig toch tot een overeenkomst gekomen, waarin iedereen zich kan vinden”, zie vakbondsafgevaardigde Patrick Waumans nadat het personeel met het voorstel van de directie had ingestemd.

Meer volk

“We krijgen meteen twee extra mensen. Daardoor wordt het mogelijk om ’s ochtends vroeger met het sorteerwerk te beginnen en kunnen de postmannen en -vrouwen ook sneller aan hun eigen ronde beginnen. Volgende week komen er meteen interims om een handje toe te steken in het verdeelcentrum en tegen 5 november moet er een hele reorganisatie gebeurd zijn van de werking”, schetst Waumans.

Morgen weer kranten

Het postpersoneel gaat zaterdagochend opnieuw aan de slag, zodat kranten weer bedeeld worden. Maandag zou overal de brievenpost weer op gang moeten komen. Verwacht wordt dat alle achterstand die door de staking is opgelopen, eind volgende week is weggewerkt.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Els Vanhoolandt

    Eind van de week alles in orde zijn, ik wil mijn pakje dat ik al moest hebben van woensdag graag maandag in mijn bus. Zouden beter morgen werken, want wij, die hen werk bezorgen, worden gestraft ermee. Zal weer wat post in de verkeerde bussen belanden want 't ga rap moeten gaan, alhoewel, 't is nu al zo, niet veel verschil