Oudenaardse loopcriterium overkoepelt 10 organisaties

Organisatoren groeperen zich om meer promotie te maken voor de wandel- en loopsport.
Repro DCRB Organisatoren groeperen zich om meer promotie te maken voor de wandel- en loopsport.
Tien loopevenementen in Oudenaarde maken dit jaar deel uit van het Oudenaards Loopcriterium. De samenwerking, die voor het tweede opeenvolgende jaar plaatsvindt, moet lopers motiveren om aan meer evenementen deel te nemen.

Het Oudenaards Loopcriterium werd door de stedelijke sportdienst van Oudenaarde vorig jaar in het leven geroepen. Door de verschillende loop- en wandelevents in Oudenaarde te groeperen en ook samen te promoten, wilden ze overal meer volk aan de start zien verschijnen. Die formule heeft gewerkt.

Dit jaar nemen geen acht, maar tien organisatoren deel. De eerste organisatie is de Donk(er)run van Kiwanis Universus Oudenaarde op 15 februari om 19 uur. Dan volgen de Lenteloop van de sportdienst op zaterdag 23 maart, de Bierloop en -wandel van Franka Bogaert op zondag 2 juni, de KBO-run op vrijdag 7 juni, de Adriaen Brouwerrun van de Materrunners op zaterdag 15 juni, de Pelikaanrun van het feestcomité Ename op zondag 10 augustus, de Leupeloop van het feestcomité Leupegem op zaterdag 17 augustus, de Retro Run van de Roman Runners op zaterdag 31 augustus, Run 4 Fun van het Feestcomité Nederename op vrijdag 6 september en de Hanske De Krijgerloop van het feestcomité Oudenaarde Centrum op vrijdag 27 september.

Lopers kunnen op elk van de organisaties een kaart laten afstempelen. Wie minstens acht stempels verzamelt, maakt kans op een mooie prijs.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.