Moderne aula is blikvanger van nieuwe schoolvleugel Bernarduscollege

Niet alleen de school, maar ook verenigingen zullen modern auditorium gebruiken.

Het Bernarduscollege opent vrijdag feestelijk een nieuwe schoolvleugel met daarin niet enkel elf klas- en vier technieklokalen, maar ook een auditorium met maar liefst 350 zitplaatsen. “Een unieke zaal die zowel voor lessen als evenementen zal gebruikt worden”, zegt directeur Pieter Vyncke. Ook verenigingen zullen het auditorium kunnen huren.
Directeur Pieter Vyncke in het auditorium met 350 zitplaatsen.
Ronny De Coster Directeur Pieter Vyncke in het auditorium met 350 zitplaatsen.

“Het auditorium is een realisatie waarop we toch wel heel fier zijn, glundert Pieter Vyncke, die sinds vorig schooljaar aan het hoofd staat van het Bernarduscollege Oudenaarde.

“Het was tot nog toe heel moeilijk om verschillende klassen van eenzelfde studiejaar bijeen te zetten voor een gemeenschappelijke activiteit of les. In dit auditorium met maar liefst 350 zitplaatsen kan dat voortaan moeiteloos. Fijn aan deze zaal is ook dat leerlingen al in het middelbaar kennismaken met een lessituatie zoals ze die later ook zullen ervaren als ze kiezen voor een opleiding aan de universiteit. Het is wel goed dat ze al in het middelbaar eens uit de vertrouwde klasomgeving worden gehaald”, gelooft Pieter Vyncke.

Activiteiten

Al biedt het auditorium volgens de directeur nog veel meer mogelijkheden. “Deze aula is uitgerust met de modernste technieken qua geluid en projectie. Dat maakt dat we hier bijvoorbeeld ook films kunnen vertonen, wat een hele besparing is van kosten en tijd: we hoeven ons met de leerlingen niet meer te verplaatsen naar een of andere bioscoopzaal in Gent of elders”, bedenkt de directeur.

Ook optredens en sommige andere ontspannende activiteiten van de school zullen voortaan in de nieuwe aula kunnen plaatsvinden. Leerlingen van alle - dus ook de technische - afdelingen van Bernardusscholen zullen van deze infrastructuur gebruikmaken.

“En we houden de aula niet voor ons alleen: we stellen die ook ter beschikking van het verenigingsleven. Toneelgezelschappen kunnen hier repeteren en voorstellingen geven en ook muziekmaatschappijen zullen ongetwijfeld houden van de goede akoestiek van deze gloednieuwe aula om hier concerten te geven”, gelooft Vyncke.

In de nieuwe schoolvleugel zijn ook vier technische klassen ondergebracht.
Ronny De Coster In de nieuwe schoolvleugel zijn ook vier technische klassen ondergebracht.
Bij slecht weer kunnen de leerlingen voortaan in deze overdekte ruimte de pauzes doorbrengen.
Ronny De Coster Bij slecht weer kunnen de leerlingen voortaan in deze overdekte ruimte de pauzes doorbrengen.

Private investeerder

Rond de nieuwe aula liet de school ook nog eens vier techniekklassen en elf 'gewone' klassen bouwen. De bouw van de nieuwe schoolvleugel is gerealiseerd door de publiek-private vennootschap Scholen voor Morgen, een programma waarmee de Vlaamse overheid samen met private partners investeert in scholenbouw. Scholen van Morgen ontwerpt, bouwt, financiert de schoolgebouwen en onderhoudt ze gedurende dertig jaar.

Op dezelfde manier trok Bernardusscholen ook al de nieuwbouw van Bernardustechnicum aan Gelukstede en de sporthal Groenhof aan de Groenstraat op.

Totaalspektakel

Vrijdagavond vindt een feestelijke opening plaats van de nieuwe schoolvleugel van het Bernarduscollege, waarbij leerlingen van de school een totaalspektakel brengen. “Tijdens hun keuzevak kwamen leerkrachten Melanie Lelieur en Stefanie George in overleg met de leerlingen tot een creatief resultaat. Voor decor en aankleding van de receptieruimte hebben de collegejongeren samengewerkt met leeftijdsgenoten uit BernardusVija en BernardusTechnicum”, vertelt de directeur.

De nieuwe schoolvleugel oogt modern en strak.
Ronny De Coster De nieuwe schoolvleugel oogt modern en strak.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.