Met de fietstaxi naar de Bierfeesten

ORGANISATIE START PROEFPROJECT OM BEZOEKERS NAAR MARKT TE BRENGEN

De organisatoren van de Adriaen Brouwer Bierfeesten klinken op een goed gevulde affiche.
Foto TVR De organisatoren van de Adriaen Brouwer Bierfeesten klinken op een goed gevulde affiche.
De Adriaen Brouwer Bierfeesten introduceren dit jaar drie fietstaxi's. Die moeten bezoekers van hun parkeerplaats naar de Markt brengen. Daarnaast pakt de organisatie ook uit met dj-containers. Nieuwe klinkende namen op de affiche zijn Kim Wilde en Praga Khan.

De Adriaen Brouwer Bierfeesten vinden dit jaar plaats van vrijdag 26 juni tot zondag 28 juni. "Na het succes van de voorbije jaren voelden we ons verplicht om op hetzelfde elan door te gaan', opent Peter Decordier die, samen met de stad Oudenaarde en de brouwerijen Roman en Liefmans, de Adriaen Brouwer Bierfeesten organiseert. "In de eerste plaats staan bier en feest centraal en uiteraard blijft het volledige programma gratis. We proberen alle lagen van de bevolking aan te spreken. Vorig jaar leerde een voorzichtige schatting dat ongeveer 30.000 bezoekers ondanks de regenbuien en kille avonden en nachten naar de Oudenaardse Markt kwamen. Het is niet onze bedoeling om dat aantal nog te verhogen. De feesten moeten tenslotte gezellig, toegankelijk en vooral veilig blijven."

Kim Wilde

"Zo hebben we dit jaar aandacht voor de mobiliteit van de toeschouwers. Door de grote volkstoeloop dienen auto's soms ver geparkeerd te worden. Daarnaast zijn we er ons van bewust dat ook minder mobiele mensen graag de AB Bierfeesten willen meemaken. Vandaar dat we een proefproject lanceren in samenwerking met fietskoerier Fiets-Licht. Zij gaan bezoekers vervoeren van aan hun parkeerplaats tot aan de Markt", besluit Decordier. "Daarvoor hebben we inspiratie gehaald in Gent."


Daarnaast werden ook nog twee kleppers bevestigd. "Zo mogen we op vrijdag de Britse zangeres Kim Wilde, vooral bekend van haar hit 'Kids in America', verwelkomen", aldus Decordier. Op zaterdag vervoegt Praga Khan de affiche. Eerder op de avond staan onder andere Laïs, Horny Horses en Kid Creole & The Coconuts op het podium. "Op zondag presenteren we traditiegetrouw een hele reeks schlagerartiesten zoals Paul Severs, Marina Wally en De Romeo's, maar ook Vader Abraham."


Aan de opstelling van de infrastructuur op de Markt wordt weinig gewijzigd. Het podium bijvoorbeeld blijft behouden aan de kant van het stadhuis.


"Nieuw zijn wel de dj-containers van Safety Jogger die achteraan op de Markt worden opgesteld. Daarin zullen dj's de muziek verzorgen tussen de optredens zodat er geen onnodige stiltes meer zijn", legt Decordier uit. Net als vorig jaar komen er op zondag opnieuw tafels en stoelen op de markt. "Het publiek krijgt dit jaar trouwens de kans om de Bierfeesten in stijl te beleven op zondag. Een vip-arrangement omvat een buffet in de evenementenhal De Qubus, een shuttle naar de Markt en het meemaken van de schlagerparade vanop de eerste rij." Een vip-ticket kost 100 euro en reserveren kan via peter@dequbus.be.