Ga naar de mobiele website
^ Top

Loes Van den Heuvel zet Valiezekoers in gang

FC DE KAMPIOENEN-ACTRICE KOMT GEKSTE WIELERWEDSTRIJD PRESENTEREN

De organiserende jeugdvereniging De Vliegende Arend heeft er duidelijk veel zin in.
Ronny De Coster De organiserende jeugdvereniging De Vliegende Arend heeft er duidelijk veel zin in.
De Mullemse jeugdgroep 'De Vliegende Arend' heeft actrice Loes Van den Heuvel aangetrokken als presentatrice van de Valiezekoers, Vlaanderens gekste wielerwedstrijd, die dinsdag in hartje Mullem wordt beslecht. Nieuw dit jaar is de Valiezequiz op maandag.

"We proberen nu en dan ook eens iets nieuws uit. Daarom is er dit jaar op de Valiezefeesten voor het eerst een quiz voor gelegenheidspelers. De deuren gaan om 19.30 uur open en de eerste vraag wordt gesteld om 20 uur", vertelt Thijs Van De Velde van de organiserende Mullemse jeugdgroep 'De Vliegende Arend'.


"Het nieuwe item op de feesten blijkt nu al een succes, want inschrijven kan al niet meer: alle deelnemerstafels zijn al volzet, maar supporters zijn natuurlijk nog altijd welkom", benadrukt Thijs.

De Valiezekoers zorgt elk jaar voor leuke taferelen.
Ronny De Coster De Valiezekoers zorgt elk jaar voor leuke taferelen.

Rond het dorpsplein

Dé apotheose op de Mullemse kermis blijft de Valiezekoers, die altijd plaatsvindt op 15 augustus. "Het principe van de Valiezenkoers is voor elke reeks hetzelfde: deelnemers leggen zes ronden af rond het dorpsplein en trekken bij elke doortocht een kledingstuk aan, dat ze opdiepen uit een valies. Wie als eerste de zes rondes heeft afgelegd, wint. Toch is de Valiezekoers geen echte snelheidsrace: de prijzenpot van 500 euro wordt ook verdeeld onder de bouwers van de meest originele fiets en de grootste pechvogels. Wie wil inschrijven, doet dat ter plaatse voor 15 uur. Dan start het muzikaal voorprogramma met Luna Moon, een folkband bestaande uit muzikanten van Wallonië en Vlaanderen. Zij brengen een mix van West-Europese folk, Americana en eigen nummers.


De Valiezekoers start om 16 uur. Er zijn zes reeksen deelnemers: kinderen (van 9 tot 15 jaar), snelheidsduivels vrouwen, snelheisduivels mannen, tandems, kleine speciale fietsen en grote speciale fietsen (de mastodontenreeks). Om de Valiezekoers nog aantrekkelijker te maken, zijn ook dit jaar enkele bekende koppen van de partij.

Loes Van den Heuvel

Dit jaar wist 'De Vliegende Arend' Loes Van den Heuvel te strikken voor de presentatie. De actrice is bekend als Carmen Waterslaeghers in FC De Kampioenen.


"In 1997 heeft ze een de Valiezekoers al eens gepresenteerd. Twintig jaar na datum halen we haar terug en we zijn er zeker van dat ze onze 48ste editie niet onbesproken zal laten en de deelnemers tot het uiterste zal drijven. Wie weet zal zij zichzelf eens vergrijpen aan één van vehikels. En misschien brengt zij haar Nerooke wel mee", knipoogt Thijs.

Feest

Ook dit jaar kan er na de Valiezekoers weer voluit gedanst en gefeest worden in de feesttent op het dorpsplein met dj Tom Van Malderen. De toegang is gratis.


Op vrijdag 18 augustus vindt de dertiende editie van Valieze-Diner-Dansant plaats. Op zaterdag 19 augustus is er de zevende editie van de V-party. Meer info: www.valiezekoers.be.Meld een bug