Lekker Genieten doe je in Oudenaarde

CULINAIR GENTS EVENEMENT WIJKT UIT DOOR CIRCULATIEPLAN

Organisator Guido Thiry, burgemeester Marnic De Meulemeester, Paul Van Himst en kaasmeester Michel Van Tricht kijken alvast uit naar de eerste Oudenaardse editie van Lekker Genieten.
Ronny De Coster Organisator Guido Thiry, burgemeester Marnic De Meulemeester, Paul Van Himst en kaasmeester Michel Van Tricht kijken alvast uit naar de eerste Oudenaardse editie van Lekker Genieten.
Het culinaire evenement 'Lekker Genieten' strijkt dit weekend neer op drie locaties in Oudenaarde. Staan op het programma: gesprekken, kookdemonstraties, workshops en proeverijen. Het evenement gaat door in het stadhuis, het Centrum Ronde van Vlaanderen en Brouwerij Liefmans. "Lekker Genieten hoort thuis in Oudenaarde, een stad met culinaire traditie en een Bourgondische cultuur", vindt organisator Giedo Thiry.

"Het draait allemaal rond beleving", zegt Giedo Thiry. "We betrekken er ook altijd topchefs bij. Zo haalden we ooit de Italiaanse kok Antonio Carluccio naar ons evenement." Ook nu belooft hij toppers.


In de gebouwen van de Brouwerij Liefmans zijn er kooksessies en degustaties met topchefs en gastronomen, onder wie Guy Van Cauteren, Sam D'Huyvetter en Felix Alen. "Ook de Gentse kaasmeester Michel Van Tricht is van de partij", kondigt Thiry aan.

Paul Van Himst

"Paul Ricour, gekend als Pol van Merlina, voert in het stadhuis culinaire gesprekken met interessante figuren uit de voedingswereld. Onder hen is ook Paul Van Himst terug te vinden. Hij komt uitleg geven over zijn Brésor-koffie. In het Centrum Ronse van Vlaanderen zijn er dan weer tal van culinaire standhouders. Chansonnier Freddy Bierset voorziet het evenement van een streepje muziek", licht Giedo Thiry toe.


Lekker Genieten is een Gentse organisatie. Behalve twee edities in Knokke bleef de organisatie altijd in eigen stad, maar dit jaar wou ze daar bewust weg.

Gentse Feesten

"Enkele van onze standhouders en leveranciers zien het niet meer zitten om dit nog in Gent te doen, omdat ze tijdens de Gentse Feesten zoveel hinder ondervonden van de nieuwe regels sinds het circulatieplan", zegt Thiry. "Het is op uitnodiging van de Brouwerij Duvel-Moortgat, dat we naar Oudenaarde zijn uitweken en het is een verademing. We worden hier met open armen ontvangen. Lekker Genieten hoort thuis in Oudenaarde, een stad met culinaire traditie en een Bourgondische cultuur", vindt Thiry.


Burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld) is in zijn nopjes met de komt van het culinaire evenement naar zijn stad. Vorig jaar lokte Lekker Genieten maar liefst 8.000 bezoekers. "Oudenaarde is de tweede cultuurstad van Oost-Vlaanderen. Wat eten en drinken betreft, hebben we ook een rijke traditie", bedenkt De Meulemeester.


Lekker Genieten vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 december, telkens van 10 tot 18 uur.


Meer info:


www.lekkergenieten.com