Jan Van Wassenhove "herschreef" kookboek Sandra Bekkari

Gezonde chefs Sandra Bekkari en Jan Van Wassenhove.
Foto Ronny De Coster Gezonde chefs Sandra Bekkari en Jan Van Wassenhove.
Hobbykok Jan Van Wassenhove en bekende tv-kok Sandra Bekkari hebben samen een nieuw boek uit. Samen hebben ze een boek uit Sandra's succesvolle reeks "Nooit meer diëten" herwerkt, zodat de gerechten ook makkelijk te bereiden zijn in een Thermomix, een volautomatisch kooktoestel. "De principes blijven dezelfde: een pure en gezonde keuken", zegt Jan.

Sandra Bekkari heeft sinds vorig week haar dagelijkse kookprogramma op vtm en is al langer bekend als voedingsdeskundige, gezondheidscoach en auteur van de succesvolle boekenreeks "Nooit meer diëten".


Jan Van Wassenhove, die al heel zijn leven hobbykok is, startte dit jaar aan Wijnendale in Oudenaarde zijn eigen kookparadijs, waar hij onder meer workshops organiseert. Jan is enthousiast gebruiker en ook demonstrateur van de Thermomix, een in keukenmiddens almaar populairder wordende keukenrobot.

Hele uitdaging

"Ik was al een tijdje gepassioneerd door de boeken van Sandra, omdat zij en heel goede leidraad zijn voor een gezonde en heel pure keuken. Het bracht me op het idee om haar recepten te bereiden met mijn Thermomix. Maar dat doe je niet zomaar: je verandert natuurlijk de bereidingswijze. Het was voor mij toch een hele uitdaging om samen met Sandra die aanpassing te maken en dan uiteraard toch tot hetzelfde gerecht te komen", legt Jan uit.


Het resultaat van hun culinaire zoektocht ligt nu in de winkel. "We hebben in deze Thermomix-editie van 'Nooit meer diëten' 65 recepten opgenomen, waarmee je in een mum van tijd een gezonde maaltijd kan bereiden. Je krijgt tips voor lekkere ontbijten, tussendoortjes, hapjes en soep, een gezonde lunch, hoofdgerechten en desserts", licht Sandra toe.


"Nooit meer eten, de Thermomix-editie" is uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts. Het boek kost 29,95 euro en is onder meer verkrijgbaar in Jans kookatelier "Koken met Jan" aan Wijnendale 13 in Oudenaarde.


Meer info: kokenmetjan.be


(DCRB)