Flitspalen verdwenen op dag van nationale flitsmarathon

“Verkeer heeft nu vrij spel, want trajectcontrole werkt nog niet”

De flitspalen in het centrum van Melden zijn weggehaald.
Ronny De Coster De flitspalen in het centrum van Melden zijn weggehaald.
In de dorpskern van Melden heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Oost-Vlaanderen de flitspalen weggehaald. De snelheidscamera’s zijn verdwenen, uitgerekend op de dag van de nationale flitsmarathon. Bewoners en stad reageren verbijsterd.

“Er was naar aanleiding van het protest tegen de verdwijning van het zebrapad toch beloofd dat die flitspalen zouden blijven staan, ook al komt er hier een trajectcontrole? Die flitspalen deden het verkeer ter hoogte van de dorpskom in Melden afremmen. Nu hebben auto’s en vrachtwagens hier vrij spel. Wat een fout signaal om flitspalen weg te nemen op de dag van de nationale flitsmarathon”, reageert Meldenaar Kurt Van Beneden beduusd.

Dat Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Oost-Vlaanderen langs de drukke N8 tussen Kluisbergen en Oudenaarde camera’s heeft geplaatst om trajectcontroles te doen, is volgens bewoners geen argumenten om de flitskasten weg te halen. De trajectcontrole zal overigens pas begin volgend jaar werken. De camera’s zijn al geplaatst, maar moeten nog geijkt en getest worden. “Het verkeer heeft nu vrij spel”, besluit Van Beneden.

“Tegen de gemaakte afspraak”

“Dit was niet de afspraak: we zitten binnenkort met Wegen en Verkeer aan de tafel om de verkeersproblematiek in Melden te bespreken en er was ons beloofd, dat er in tussentijd niets zou veranderen”, reageert ook de Oudenaarde mobiliteitsschepen Lieven Cnudde (CD&V) misnoegd.

“Overigens is de komt van trajectcontrole geen reden om de flitspalen weg te nemen: beide installaties kunnen best naast elkaar bestaan en hun nut hebben”, vindt Cnudde.

Maar dat ziet Wegen en Verkeer anders: waar trajectcontrole wordt ingevoerd, worden flitspalen weggehaald, klinkt het daar.

De camera’s voor de trajectcontrole zijn geplaatst, maar werken nog niet. “Het verkeer heeft in ons dorp nu vrij spel” vinden inwoners van Melden.
Ronny De Coster De camera’s voor de trajectcontrole zijn geplaatst, maar werken nog niet. “Het verkeer heeft in ons dorp nu vrij spel” vinden inwoners van Melden.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • HENRI JANSEN

  Onlangs stonden ze te flitsen in een leeg industriepark, terwijl er 500m verderop een kruispunt is waar er constant door het rood gereden wordt. Maar ja, dan moeten ze werken... Heeft niks met verkeersveiligheid te maken, enkel met geld en luiheid.

 • Mathieu Peeters

  Wegen en verkeer denken nooit verder na dan het tipje van hun neus en de laatste tijd staan ze blijkbaar meer en meer ten dienste van de wegpiraten. Ter bescherming van het verkeer kunnen en willen ze blijkbaar niets meer doen, ze moesten er eens voor werken. Alles wat onlogisch is doen die luierikken en ze stellen er zich nooit vragen bij.We zouden op de ange duur nog moeten gaan geloven dat er andere zaken een rol in spelen bij wat dat soort mensen allemaal beslist.

 • Ivan Godefroot

  je moet daar echt een diplom hebben zenne bij de agentschap.... man man man n ekeer logisch nadenken dat kunnen ze niet bij de agentschap, waarschijnlijk zijn het daar allemaal (op de bureau toch) ingenieurs, echt triestig!!!!!! :(

 • Jules Steenwinckel

  Als er wat gebeurd , dien klacht in tegen het agentschap , zij zijn tenslotte verantwoordelijk voor veiligheid van de gebruikers openbare weg .

 • guido vermeyen

  Je moet je niet afvragen hoe er in België gehandeld wordt, ieder doet zijn goesting, we stevenen af op totale chaos ....en maar flitsen ...marathon flitsen, wie dat uitgevonden heeft .....iemand zonder hersenen, dat bestaat echt.