Dertigers krijgen vrijspraak voor vermeende betrokkenheid bij ongeval: geen bewijzen

Illustratiebeeld
Photonews Illustratiebeeld
Een verkeersongeval in Oudenaarde heeft voor twee vrienden een staartje gekregen in de politierechtbank. Nochtans hadden de twee mannen weinig of niets te maken met het ongeval: J.V. zag het allemaal gebeuren toen hij met de wagen van F.D. drank ging halen voor een feestje. Hij kende de bestuurder van de beschadigde wagen en wou hulp bieden door hem naar huis te voeren. F.D. was nooit in de buurt van het ongeval: hij zat gewoon thuis in Tiegem. 

“Ik heb mijn auto uitgeleend aan een vriend om extra drank te halen, maar hij bleef wel heel lang weg”, vertelt de dertiger. “Toen hij terugkwam, vertelde hij dat hij een ongeluk had zien gebeuren. Hij kende de persoon in de beschadigde wagen en heeft hem thuis afgezet.” Omdat de man zich zorgen maakte, wilde hij meteen een verklaring afleggen bij de politie. “Maar zij konden geen pv opmaken omdat ze het te druk hadden met de Bierfeesten.” De feiten leidden uiteindelijk tot een dagvaarding, maar het Openbaar Ministerie moest toegeven dat er geen bewijzen waren dat de twee betrokken waren bij een ongeval. De politierechter verleende beide mannen de vrijspraak. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.