AZ Oudenaarde wil netwerk vormen met drie Gentse klinieken

Samenwerking met AZ Palfijn, AZ Sint-Lucas en UZ Gent moet toekomst Oudenaards ziekenhuis verzekeren

Het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde gaat samenwerken met de Gentse klinieken AZ Palfijn, AZ Sint-Lucas en UZ Gent. Dat heeft de Raad van Bestuur van het AZO beslist.
Het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde
Ronny De Coster Het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde

Oorspronkelijk was Oudenaarde van plan om aan te sluiten bij het ziekenhuisnetwerk Denderbekken. “Dat hadden we in december 2017 beslist, maar er kwam een negatief advies van de Vlaamse administratie. Bovendien breidt Denderbekken uit naar het Brusselse, waar wij niets te zoeken hebben en staat de samenwerking van de Aalsterse ziekenhuizen onderling nog niet op punt”, motiveert Stefaan Vercamer (CD&V), voorzitter van de Raad van Bestuur van het AZO waarom die samenwerking er uiteindelijk niet komt.  

“Nu de Gentse ziekenhuizen niet langer met die van Lokeren en Sint-Niklaas onderhandelen, ligt een samenwerking met de regio Vlaamse Ardennen veel meer voor de hand”, zegt Vercamer. De Raad van Bestuur van het AZ Oudenaarde geeft daarom groen licht om een intentieverklaring te ondertekenen voor het vormen van een ziekenhuisnetwerk met drie Gentse klinieken AZ Palfijn, AZ Sint-Lucas en UZ Gent.

Stefaan Vercamer, voorzitter van de Raad van Bestuur van het AZ Oudenaarde.
Ronny De Coster Stefaan Vercamer, voorzitter van de Raad van Bestuur van het AZ Oudenaarde.

Topgeneeskunde beoefenen

“Dit is een zeer weloverwogen beslissing waardoor we de toekomst van AZ Oudenaarde als een volwaardig regionaal basisziekenhuis verankeren en kunnen versterken in een stabiel en goed uitgebouwde ziekenhuisomgeving. Hierdoor kunnen we ook nabije zorg blijven organiseren voor de patiënten van onze stad en onze regio. Op basis van goede afspraken, overleg, verwijzing en uitwisseling zullen we onze ziekenhuiszorg in Oudenaarde kwalitatief nog verbeteren en zullen we onze patiënten nog betere zorgtrajecten kunnen aanbieden. Hiermee garanderen we ook maximaal de tewerkstelling van ons personeel. Deze ziekenhuisnetwerking zal ook voor onze artsen kansen bieden om zich verder te specialiseren en topgeneeskunde te kunnen beoefenen met collega’s  van de andere ziekenhuizen uit het netwerk”, motiveert Vercamer de samenwerking.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels