Ga naar de mobiele website
^ Top

Agressieveling deelt kopstoot uit aan agent

Een 21-jarige jongeman uit Zingem riskeert zeven maanden cel nadat hij een kopstoot aan een politieagent uitdeelde en zijn eigen moeder had geslagen.


De twintiger stond gisteren terecht in de rechtbank van Oudenaarde voor verschillende feiten. Zo maakte hij in juni 2015 amok aan feestzaal De Qubus in Oudenaarde. Daar had hij iemand een bloedneus geslagen. De security smeet hem buiten en de politie werd erbij gehaald, maar die moesten rake klappen incasseren. Een van de agenten kreeg een kopstoot toegediend, een andere verschillende schoppen.


De agressieve jongeman moest een nachtje afkoelen in de cel. Daar bonkte hij uit frustratie met zijn hoofd tegen de muur. 's Anderendaags beweerde hij dat die verwondingen door de politie zelf toegebracht waren.


Het was niet de laatste keer dat de beklaagde zich zeer weerspannig zou opstellen tegen de politie: in februari 2016 sloeg hij zijn moeder ineen. De agenten die hem daarvan probeerden te behoeden, bedreigde hij met een machete.


"De feiten werden telkens gepleegd in staat van verregaande dronkenschap. De jongeman moet een signaal krijgen", vindt de procureur, die 6 maanden vordert voor de weerspannigheid en 1 maand voor wapenbezit. De jongeman zegt "veel spijt" te hebben en steekt alles op zijn "foute vrienden". Vonnis op 18 mei. (SVDA)

Meer over


Meld een bug