24 urenloop op weg naar nieuw record?

ORGANISATIE REKENT OP TWEEDUIZEND LOPERS TIJDENS ZEVENDE EDITIE

Je hoeft geen atleet te zijn om mee te doen aan de 24 urenloop.
Foto Ronny De Coster Je hoeft geen atleet te zijn om mee te doen aan de 24 urenloop.
In het centrum van Oudenaarde vindt volgend weekend de zevende editie van de 24 uren van Oudenaarde plaats. De grootste benefiet van het jaar steunt vijf goede doelen. De organisator rekent op tweeduizend lopers en voorziet ontbijt voor duizend mensen en gaat daarmee misschien wel naar een nieuw record. Door de heraanleg van de Markt is het parcours dit jaar ook aangepast.

"Het zwaartepunt van het parcours ligt nu rond het Vleeshuis, waar het feestdorp, de bar en het podium zijn opgericht. Maar het principe blijft: je hoeft echt geen atleet te zijn om mee te doen. Want lopen is niet verplicht, ook wandelaars, zuigelingen in de kinderwagen, kleuters in de buggy en andersvaliden in de rolstoel zijn evenzeer van harte welkom. Je moet wel voldoende vrienden, familieleden, collega's en kennissen meebrengen om het samen 24 uur lang vol te houden. Daarom heeft elk team een permanente locatie in de sporthal van het Bernarduscollege, waar het kan rusten, douchen, eten en drinken.", zegt Michiel Cheyns, voorzitter van de organisatie. Door de heraanleg van de Markt werd het parcours van de 24 urenloop dit jaar aangepast.

Duizenden lopers

"Elke ploeg, ingeschreven door de teamverantwoordelijke, zorgt er voor dat er tijdens de 24 urenloop op zijn minst één lid van de ploeg op het parcours aan het 'bewegen' is. Dat is lopen, stappen, desnoods zelfs slaapwandelen of kruipen. De afstand door elke ploeg afgelegd, houden we elektronisch bij", legt Michiel uit. Hij rekent dat dit jaar ongeveer tweeduizend mensen aan de estaffette zullen deelnemen.


Zondag worden duizend mensen verwacht op het luxe-ontbijt in de Resto van het Bernardustechnicum aan de Hoogstraat. In de verwarmde zaal kan je vanaf 7.30 u. tot 11u. genieten van een uitgebreid ontbijt. Voor de tweede keer is er ook de 24-uur-quiz. Die vindt vrijdag plaats. De deuren openen om 19.30 uur, rond 20 uur wordt de eerste vraag gesteld.

Vijf goede doelen.

Na zes edities heeft de organisatie al maar liefst 246.000 euro aan goede doelen geschonken. Vorig jaar bracht de 24 uren van Oudenaarde een bedrag van 52.000 euro op. Of dat record dit weekend sneuvelt, is af te wachten. Vast staat, dat vijf goede doelen van deze editie zullen genieten. Bernardus Driesprong Oudenaarde krijgt steun voor de aankoop van een duo-fietsaanhanger en speciale tafels voor werk aan de transportband, Bos 't Ename krijgt centen voor de heraanleg en het herstel van paden. Revalidatiecentrum K7 van UZ Gent wil onder meer een buitenterras aanleggen. Ook het Centrum voor Ambulante Revalidatie Ter Eecken uit Oudenaarde krijgt steun. En zoals elk jaar gaat er ook een donatie naar het Kinderkankerfonds. Marijn Devalck en Brunhilde Verhenne zijn meter en peter van de organisatie. Donaat Deriemaeker presenteert zondag de slotshow. Info: www.24urenvanoudenaarde.be