Vandaal spuit auto vol graffiti

OOK BRIEVENBUSSEN EN VERKEERSBORDEN IN BEGIJNENHOEFSTRAAT BEKLAD

De auto van Bart Roefs raakte zwaar beschadigd. Hij moet volledig herspoten worden.
Repro Vanderveken De auto van Bart Roefs raakte zwaar beschadigd. Hij moet volledig herspoten worden.
Een vandaal heeft zware schade toegebracht in de Begijnenhoefstraat in Oud-Turnhout. Brievenbussen, verkeersborden en een auto werden met graffiti beklad. "Mijn wagen is langs alle kanten beklad", zucht eigenaar Bart Roefs.

De lokale politie in Turnhout is op zoek naar een graffitivandaal die vermoedelijk zondagochtend in de vroege uurtjes heeft toegeslagen in de Begijnenhoefstraat in Oud-Turnhout. "In de Begijnenhoefstraat in Oud-Turnhout hebben vandalen vermoedelijk in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 september een reeks beschadigingen aangebracht. Brievenbussen, straatnaambordjes, bewegwijzeringsbordjes van fietsknooppunten en een auto werden met graffiti beklad", klinkt het bij de lokale politie.

Slachtoffer Bart Roefs met zijn dochtertje Rosalie.
Vanderveken Slachtoffer Bart Roefs met zijn dochtertje Rosalie.

Duizenden euro's

Ook enkele makelaarsborden in de straat moesten er aan geloven, maar het grootste slachtoffer is ongetwijfeld Bart Roefs. Zijn auto werd over de hele oppervlakte bespoten met graffiti.


"Mijn auto is helemaal besmeurd met graffiti. Langs alle kanten. Ieder paneel, ieder raam, het dak... alles is overspoten geweest. Met onder meer nazisymbolen en homofobe boodschappen. Ik ben geen van beide, dus ik weet niet wat de bedoeling was", reageert Bart Roefs. "Het was onmogelijk om de verf er af te krijgen. De auto staat nu bij de garagist. De hele auto moet opnieuw gespoten worden, en onderdelen van chroom en rubber moeten vervangen worden. Dat kost een pak geld. Ik rijd nu tijdelijk met een andere auto. Ik kan er moeilijk mee blijven rond rijden, want ook mijn ramen zijn besmeurd."


De kosten zullen al snel oplopen tot enkele duizenden euro's.

Ook brievenbussen en huisnummers werden beklad.
Vanderveken Ook brievenbussen en huisnummers werden beklad.

Camerabeelden

Op Facebook vertelt Roefs dat er camerabeelden beschikbaar zijn van de dader. "Want de hele straat hangt vol met bewakingscamera's."


Roefs geeft de dader tot vrijdagochtend tijd om zich bij hem te melden via een Facebookbericht. "Anders worden de beelden openbaar gemaakt", klinkt het verder.

Sluiproute

Het is volgens Roefs geen toeval dat zijn auto het zwaarst werd geviseerd. Hij vermoedt dat de dader hem wilde 'terugpakken' omdat hij zijn wagen op een vervelende plaats parkeert. "De auto stond op straat geparkeerd, en dat is wellicht één van de redenen waarop hij zo is aangepakt", zeg Roefs.


"De Begijnenhoefstraat is een beruchte sluiproute. Er wordt ontzettend hard gereden, hoewel het zone 50 is. Ik parkeer mijn wagen reglementair op straat, maar waarschijnlijk is dat tegen de zin van een chauffeur die daardoor niet meer kan scheuren door de straat. Als je er met 50 per uur voorbij rijdt, is er geen probleem. Maar als je 120 kilometer per uur rijdt, staat mijn auto vervelend geparkeerd."


De politie vraagt aan getuigen of andere personen die informatie hebben over het vandalisme om zich te melden.