Uitvaartondernemer Schillebeeckx dingt mee naar Europese prijs

Jan Schillebeeckx in een ontvangstruimte met Victor, Greet, Laure en Marthe.
Foto Ton Wiggenraad Jan Schillebeeckx in een ontvangstruimte met Victor, Greet, Laure en Marthe.
Uitvaartzorg Jan Schillebeeckx krijgt vandaag, zaterdag, een zevenkoppige jury over de vloer. De begrafenisondernemer dingt mee naar de 'European Funeral Innovation Awards' (EUFIA). ""Warmte, huiselijkheid, sereniteit en rust staan centraal bij ons", zegt de zaakvoerder.

EUFIA stimuleert innovatie en kwaliteit in de uitvaartsector en bestaat uit professionals uit België, Nederland en Duitsland. Aan de hand van een aantal criteria zal de jury nagaan of Uitvaartzorg Jan Schillebeeckx deel zal uitmaken van de genomineerden die meedingen naar de Europese titel. Het accent van de beoordeling zal liggen op 'innovatie' en de mate waarin het uitvaartbedrijf kan inspelen op de veranderende behoeften van de samenleving.

Grote empathie

"Warmte, huiselijkheid, sereniteit en rust staan centraal bij ons en dat willen we extra in de verf zetten tijdens het jurybezoek. We willen laten zien dat we vanuit onze grote empathie voor onze klanten heel ver gaan in onze dienstverlening", zegt Jan Schillebeeckx.

Vader

De begrafenisondernemer is meer dan 25 jaar actief. Hij nam de zaak over van zijn vader, die in 1969 begon.


Jan Schillebeeckx heeft filialen in Oud-Turnhout, Ravels en Retie. Eerder dit jaar werd het rouwcentrum in Oud-Turnhout vernieuwd. Sindsdien beschikt Schillebeekcx er over drie begroetingskamers van verschillende afmetingen, zodat kleine en grote groepen afscheid kunnen nemen. "We hebben de kamers ingericht in een huiselijke stijl, er is zelfs een klein terras aan verbonden." (JVN)