Hoe tevreden ben jij? Gemeente houdt peiling bij 1.600 inwoners

Het nieuwe schepencollege van Oud-Turnhout.
Wiggenraad Het nieuwe schepencollege van Oud-Turnhout.
In totaal 1.600 inwoners van de gemeente Oud-Turnhout mogen eerstdaags eens brief in hun brievenbus verwachten om deel te nemen aan een burgerpeiling.

Het nieuwe gemeentebestuur van Oud-Turnhout wil zo te weten komen wat er volgens de bevolking beter kan. “Sinds januari is er een nieuwe bestuursploeg in Oud-Turnhout. Het bestuur vindt het belangrijk om te weten wat onze inwoners vinden van de gemeente en haar dienstverlening. Wat zijn de sterke en wat zijn de aandachtspunten?”, klinkt het bij de gemeente.

Vanaf 11 februari ontvangen 1.600 willekeurig gekozen Oud-Turnhoutenaren een uitnodigingsbrief voor deelname aan een burgerpeiling. “In deze enquête komen verschillende thema’s aan bod: hoe wordt de leefomgeving ervaren, wat vinden onze inwoners van de dienstverlening, hoe worden zij graag geïnformeerd ...”

Anoniem verwerkt

De enquête kan digitaal ingevuld worden, maar een papieren vragenlijst is steeds te verkrijgen op aanvraag. De enquête wordt volledig anoniem verwerkt door een onafhankelijk onderzoeksbureau. 

“Op basis van onder meer de resultaten van de burgerpeiling krijgt het meerjarenplan met daarin de beleidsdoelstellingen voor de komende 6 jaar vorm en inhoud. Hoe hoger de respons op deze bevraging, hoe duidelijker de resultaten”, besluit het gemeentebestuur. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.