Bestuurder die vanochtend fietser aanreed en wegvluchtte, is opgepakt

Levensgevaar van slachtoffer is intussen geweken

Een brokstuk van de wagen bleef achter naast de fiets
Vanderveken Een brokstuk van de wagen bleef achter naast de fiets
Op de Steenweg op Mol in Oud-Turnhout werd vanochtend rond 7.35 uur een fietser aangereden door een wagen. De bestuurder van de auto pleegde vluchtmisdrijf. Het slachtoffer, een 30-jarige man uit Turnhout, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder werd kort voor de middag opgepakt.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de serviceflats van Smeedes Hof. Volgens de eerste vaststellingen is een auto die richting Turnhout reed van de weg af geraakt. Hij doorkruiste een stukje zachte berm om vervolgens op het fietspad een man op een mountainbike aan te rijden. “Vanuit bed hoorde ik een klap. Toen ik een kijkje neem zag ik een beschadigde auto staan. Volgens mij ging het om een zwartgrijze Volvo, maar een andere getuige dacht dat het om een VW Golf ging”, vertelt buurtbewoner Gust Jespers. 

“De bestuurder is even uitgestapt. Niet om zich over het slachtoffer te bekommeren. Daar heeft hij niet naar omgekeken. Hij keek alleen naar zijn motorkap. Daar kwam rook uit en de auto was beschadigd. Toch is hij verder gereden. De bestuurder leek verdwaasd. Het zou me niet verbazen als hij onder invloed was. Hij moet alleszins geweten hebben dat hij een fietser heeft aangereden. Zo’n schade aan de auto heb je niet door een klein paaltje aan te rijden.” De autobestuurder vluchtte weg richting Turnhout.

Vanderveken

Andere getuigen hadden zich intussen om het slachtoffer bekommerd. De fietser werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om de 30-jarige M.M. uit Turnhout.  “De klap moet echt enorm zijn geweest. Het zadel van de fiets lag aan de overkant van de weg, de koplamp van de auto lag een heel eind verder, en ook de fietser is zo’n 10 meter verder dan zijn eigen fiets op de grond beland. Het gaat om een vrij liggend fietspad. Je zou denken dat je daar veilig bent als fietser, maar blijkbaar niet.”

Kort voor de middag kon de politie de bestuurder die vluchtmisdrijf bij de kraag vatten. De politie kon hem opsporen op basis van ANPR-camera’s in de buurt van het ongeval. Op basis van zijn nummerplaat kon zijn adres worden achterhaald. De man had zijn gehavende auto in de garage van zijn woning geparkeerd. Hij is opgepakt en zal zondagnamiddag ondervraagd worden. De politie kon niet zeggen of hij onder invloed was op het moment van het ongeval.
Bij het slachtoffer is het levensgevaar intussen geweken. Hij ligt nog wel met zware verwondingen in het ziekenhuis.

Buurtbewoner Gust Jespers
Vanderveken Buurtbewoner Gust Jespers108 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Daems

  Mooi zo, puik werk van de politie. Hopelijk is het slachtoffer snel aan de beterhand en krijgt de laffe dader de zwaarst mogelijke straf. Degoutant gewoon.

 • Jeanne Thieren

  Hopelijk hersteld het slachtoffer vlug !

 • Jean West

  Yves Van Rossem als een persoon die kinderen misbruikt een straf van drie jaar krijg met uitstel, een vrouw die haar 3 kinderen ombrengt vrijgelaten word onder voorwaarden wat zal deze persoon dan krijgen.

 • Yves Van Rossem

  Minimaal 10 jaar effectieve celstraf zonder de mogelijkheid om vervroegd vrij te komen of een electronische enkelband te krijgen. Dit is gewoon een moordpoging !

 • Jef Loot

  Roger schade moet ook gemaakt worden. Deze schade signaleren en je vind de schuldige ook zonder inbreuk van onze privacy! Denkt is 2 keer na voor ge iets post...