Weertsedreef op 18 januari afgesloten door jacht

Everzwijnenjacht in het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee
Vertommen Everzwijnenjacht in het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee
De Weertsedreef in Oud-Heverlee wordt op vraag van het Agentschap voor Natuur en Bos op vrijdag 18 januari afgesloten. Dit naar aanleiding van een stille drukjacht op everzwijnen in het Meerdaalwoud. 

Eerder gebeurde dit al op 22 november in het Meerdaalwoud, toen werden er zes everzwijnen doodgeschoten. Op 6 december waren de jagers actief in Sint-Joris-Weert, toen moest één ever eraan geloven. Op die vrijdag vindt de derde stille drukjacht er plaats om de overpopulatie bij deze dieren te bestrijden. Deze drukjacht past in de globale aanpak rond everzwijnen in dit gebied en gebeurt in nauw overleg met verschillende belanghebbenden. “Deze stille drukjacht op everzwijnen wordt als noodzakelijk bekeken om de populatie op een maatschappelijk aanvaardbaar peil te houden en om eventueel mogelijke landbouwschade te vermijden. Overwegend dat er vuurwapens worden gebruikt en eventuele vluchtende everzwijnen een bedreiging zouden kunnen vormen, wordt de Weertsedreef die dag afgesloten tussen 8 en 14 uur uit veiligheidsoverwegingen”, klonk het bij het Agentschap voor Bos en Natuur.

Het gemeentebestuur van Oud-Heverlee verontschuldigt zich voor het ongemak.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Jacob

    Wordt het niet eens tijd dat de mensheid zich aanpast om ook met everzwijnen op deze planeet samen te leven? Er zijn genoeg mogelijkheden om omgemakken die everzwijnen aanrichten aan te pakken.