Reeën en evers tellen in het Meerdaalwoud

Marnix Peeters ree (vrouw)
kos Marnix Peeters ree (vrouw)
Op zondag 3 februari worden de wildliefhebbers en tellers van dienst verwacht aan ‘De Speelberg’ aan de Weertse Dreef in Sint-Joris-Weert. Het is namelijk de bedoeling om de jaarlijkse grofwildtelling vanaf 8 uur te laten plaats vinden.

“We starten met een korte toelichting over de doelstelling van deze grofwildtelling. We tellen voornamelijk reeën, mogelijk ook everzwijnen en vossen. Geen nood, het blijft veilig. Steek jezelf in aangepaste kledij zoals hoge laarzen om de bramen te trotseren, een warme jas met muts en handschoenen, want we staan vaak even stil en draag liefst een fluovestje”, klinkt het bij het organiserende Agentschap Natuur en Bos.

In open jeeps wordt er nadien naar de startplaats diep in het Meerdaalwoud gereden. Daar wordt op één lijn rustig, maar zeker dwars door het bos en struikgewas gewandeld. Halfweg wacht de deelnemers een koud opwarmertje. Op de middag zal een debriefing volgen en geven specialisten toelichting bij het vernieuwde wildbeheer. Er wacht een hete mok soep en brood bij het haardvuur in het bospaviljoen van Meerdaal. Om 13 uur wordt teruggekeerd naar de startplaats.

Ben je ouder dan veertien jaar en wil je graag deelnemen, schrijf je dan in voor 27 januari via meerdaal.anb@lne.vlaanderen.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.