Julliette (12) en Maud (15) uit The Voice Kids stelen andermaal de show in Rockmusical ‘13'

Twee toppers uit the Voice Kids — Maud Verstraeten en Julliette De Hous — doen mee aan RockMusical
Vertommen Twee toppers uit the Voice Kids — Maud Verstraeten en Julliette De Hous — doen mee aan RockMusical
Julliette De Hous (12) uit Leefdaal en Maud Verstraeten (15) uit Oud-Heverlee zijn al een tijdje geen onbekenden meer in het medialandschap: beiden schitterden ze in The Voice Kids. De twee vriendinnen zijn ook van plan om dat te toen in de bekende rockmusical ‘13', een productie van The Singing Factory. Het gaat om een swingende musical met Nederlandstalige popsongs onder regie van Wanne Synnave. 

Maud en Julliette waren er op vocaal vlak naar eigen zeggen al vroeg bij.

“Nog voor ik een woord kon spreken, lag ik in mijn bedje al te brabbelen en te zingen. Op mijn negende begon ik het dan iets professioneler aan te pakken”, aldus benjamin Julliette. “Ik ben ook net niet zingend uit de buik gekomen. Ik zong en danste al heel graag als baby”, komt Maud tussen. “Ik ging al snel dansen als hobby en volgde zangles. Soms betrap ik mezelf erop dat ik onbewust aan het zingen ben.” 

“Ik heb meegedaan aan zangwedstrijden zoals het Talent Der Lage Landen Kids, georganiseerd door The Singing Factory, en daar haalde ik voorbije zomer de finale. Stiekem schreef mama me in voor The Voice Kids. Veel had ik er niet van verwacht, maar na vier voorrondes verscheen ik op televisie in de battles”, vertelt Julliette gemotiveerd. Ook Maud heeft een gelijkaardig verhaal: “Mijn zus deed vaak mee aan musicals, en in haar voetsporen ben ik in The Voice Kids beland, waar ik doorstootte tot in de battles. In deze rockmusical speelt een vriendin van me mee. Ze zei me dat er nog audities werden gehouden en voor ik het wist, deed ik mee en maakte ik deel uit van een heel tof team. In dit stuk speel ik de rol van Lucy, de bitch. Compleet tegenovergesteld van wat ik ben, maar net daarom ligt het me enorm”, geeft Maud aan.

Twee toppers uit the Voice Kids - Maud Verstraeten en Julliette De Hous - doen mee aan RockMusical
Vertommen Twee toppers uit the Voice Kids - Maud Verstraeten en Julliette De Hous - doen mee aan RockMusical

Als de dames hun ervaringen op het podium delen, komen de tongen pas echt goed los. 

“Een musical is zingen en dansen ja, maar ook onze mimiek is heel belangrijk. Dankzij deze ervaring in ‘13' leer ik continu bij, krijg ik de kans om beter te worden én doe ik podiumervaring op”, verklaart Julliette. 

“Ook voor mij is die podiumervaring mooi meegenomen”, beaamt Maud. “Ik sta graag op een podium te dansen en zingen en kreeg er zo al vele vrienden bij. We delen samen alle passies op een groot podium. Iedereen moet zeker komen kijken. Onze cast bestaat uitsluitend uit jongeren, dat is in de musicalwereld uitzonderlijk.”

“Het is een popmusical die het beeld doorbreekt dat mensen van een musical hebben”, weet Julliette, die reikhalzend uitkijkt naar haar musicaldriedaagse, nog te vertellen. “Mijn droom is trouwens niet om op te treden in het Sportpaleis of op Broadway, maar tijdens de Amerikaanse Footballfinale, de Super Bowl, zoals één van mijn idolen; Prince.”

De familiemusical wordt op 16, 17 en 18 november gebracht in cultuurcentrum Luchtbal in het centrum van Antwerpen.

Julliette wist in het VTM-programma alle harten te stelen met haar fijne stemgeluid.
VTM Julliette wist in het VTM-programma alle harten te stelen met haar fijne stemgeluid.
Maud geeft het beste van zichzelf op het podium van The Voice Kids.
VTM Maud geeft het beste van zichzelf op het podium van The Voice Kids.

Meer info op www.singingfactory.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.