Festival brengt vijf eeuwen Arenberg tot leven

Het Arenberg Festival brengt drie maanden lang vijf eeuwen Arenberg tot leven. Heverleebos en Meerdaalwoud staan centraal tijdens het bosweekend Oud-Heverlee en Heverlee op zaterdag 27 en zondag 28 oktober.

Wist u dat de Arenbergs uitstekende bosbeheerders waren? De prachtige groene gordel rond Leuven hebben we dan ook aan hen te danken. Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober kunt u het Heverleebos en Meerdaalwoud op een nieuwe manier ontdekken. 

Op zaterdag brengt een historisch schouwspel met wandelingen, re-enactments en muziekopvoeringen in de bossen de familie weer tot leven. Een afwisselend buitenprogramma voor klein en groot op zondag toont dan weer op een heel toegankelijke manier het belang van duurzaam bos- en natuurbeheer. 

Het startschot van het Arenberg Festival wordt uiteraard in het kasteelpark Arenberg gegeven.
Foto Vertommen Het startschot van het Arenberg Festival wordt uiteraard in het kasteelpark Arenberg gegeven.

De tentoonstelling 'Vijf eeuwen Arenberg in Oud-Heverlee, Meerdaalwoud en Heverleebos' opent op zondag in De Vlakte. Het bosweekend kadert binnen het Arenberg Festival, een initiatief van KU[N]ST Leuven, het samenwerkingsverband van de stad Leuven en de KU Leuven. 

Meer info en het programma op www.arenbergleuven.be/nl/programma/bos-weekend.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.