Sint-Pauluszaal wordt gerenoveerd

De Sint-Pauluszaal in de Processiestraat.
Foto Mozkito De Sint-Pauluszaal in de Processiestraat.
De Sint-Pauluszaal in Opwijk blijft nog minstens vijf jaar overeind en zal gerenoveerd worden. Dat heeft het gemeentebestuur beslist na een analyse van een architectenbureau.

De gemeente werd twee jaar geleden eigenaar van de bekende fuifzaal in het dorpscentrum. Voordien behoorde het gebouw toe aan de kerkfabriek. "We konden de zaal kopen aan een aanvaardbare prijs en de kerkfabriek verbond er zich toe om het geld te investeren in nieuwe jeugdlokalen", zegt burgemeester Albert Beerens (Open Vld). "We hebben na de verwerving meteen beslist om een haalbaarheidsstudie te bestellen. Die studie is nu klaar."


Volgens de architecten is de structuur en de stabiliteit van de Sint-Pauluszaal nog heel goed. "Alleen moet de brandveiligheid en de akoestiek verbeterd worden", zegt Beerens. "Het gebouw is als fuifzaal ook niet zo goed gelegen omdat ze zich midden in het centrum bevindt. Ook de verwarmingsinstallatie moet vernieuwd worden."


Het gemeentebestuur gaat die dringende renovatiewerken uitvoeren. "Onze grootste bekommernis is de veiligheid van de fuiven te garanderen", luidt het. "We gaan ook een nieuwe nooduitgang maken en extra isolatie aanbrengen. En we blijven zoeken naar een betere locatie voor een fuifzaal. Maar voor 2020 zal dat wellicht niet lukken." (WDS)